GELECEĞİN MUCİTLERİ GÖKYÜZÜNÜ İNCELEDİ

Gazipaşa Fen Lisesi Bilim-Fen ve Teknoloji Kulübü tarafından hazırlanan Geleneksel Gökyüzü Gözlem Şenliği” Gazipaşa’da yapıldı.

EĞİTİM 8.05.2023 19:32:00 0
GELECEĞİN MUCİTLERİ GÖKYÜZÜNÜ İNCELEDİ

Geleceğin mucitleri, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu tarafından okula kazandırılan profesyonel teleskopla gökyüzünü inceledi.

Gazipaşa’da 2017 yılında eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlayıp, ilçenin en gözde eğitim kurumu haline gelen Gazipaşa Fen Lisesi, okulda öğrenim gören öğrencilerine bilim ve teknoloji imkanlarını sunmaya devam ediyor. Gazipaşa Fen Lisesi Bilim-Fen ve Teknoloji Kulübü öğrencileri ve Fizik Öğretmeni Mustafa Ünver organize edilen “Geleneksel Gökyüzü Gözlem Şenliği” Koru Sahili’nde bulunan Halk Büfe’de gerçekleştirildi. Etkinliğe Gazipaşa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, Gazipaşa Fen Lisesi Müdürü Ahmet Güngör, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Akşam yemeği ile başlayan Geleneksel Gökyüzü Gözlem Şenliği’nde çeşitli oyunlar oynanıp, yarışmalar düzenledi. 

GÖKYÜZÜNÜ İNCELEDİLER

Bilim ve teknolojinin ilerlemesi amacıyla düzenlenen etkinliğe katılan Gazipaşa Fen Lisesi öğrencileri, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından okula kazandırılan profesyonel teleskopla gökyüzünü inceledi. Düzenlenen şenlikte ay tutulmasına da şahitlik eden öğrenciler, yıldızlar, Ay, Venüs ve Mars gözlemi gerçekleştirdi. Profesyonel teleskopla gökyüzünü inceleme fırsatı bulan öğrencilere, Gazipaşa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül ve Gazipaşa Fen Lisesi Müdürü Ahmet Güngör de eşlik etti. Deneysel ve uygulamalı etkinlikle unutamayacakları bir gün yaşayan öğrencilere, Fizik Öğretmeni Mustafa Ünver tarafından gökbilim konularında bilgiler aktarıldı. 

Bilim-Fen ve Teknoloji Kulübü Rehber ve Fizik Öğretmeni Mustafa Ünver, etkinlik sırasında gerçekleşen kısmı ay tutulması hakkında etkinlikte bulunanlara bilgi verdi. Ay tutulmasının yarı gövdeli Ay tutulması olacağını belirten Ünver, ayın yüzde 95'lik kısmının dünyanın yarı gölgesi içinde kalarak Ay yüzeyinin hafifçe kararacağını belirtti. Ay tutulmasının ardından öğrencilere yıldızlar, Venüs ve Mars gözlemi yaptı. Bilim-Fen ve Teknoloji Kulübü Başkanı 10-A sınıfı öğrencilerinden Kardelen Irmak Özcan’ın hazırladığı gartic phone ve Kahoot oyunları öğrenciler arasında büyük ilgi gördü.  Oyunları ve yarışmaları kazanan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

“ÇOCUKLARIMIZI EN İYİ ŞEKİLDE EĞİTMEKLE SORUMLUYUZ”

Geleneksel Gökyüzü Gözlem Şenliği’nin, öğrencilerin gökbilimine ilgi duymasını sağlamak amacıyla düzenlendiğini ifade eden Gazipaşa Fen Lisesi Müdürü Ahmet Güngör, “Okulumuz tarafından Geleneksel Gökyüzü Gözlem Şenliği düzenlendi. Öğrencilerin sosyal yönlerini destekleyerek, geleceğin mucitlerini bilimle buluşturmayı amaçlıyoruz. Geleceğin mucitlerini çıkarmayı amaçlayan okulumuz, devletimizin bize sunduğu imkanları öğrencileriyle buluşturmaya devam edecek. Bizler geleceğimizin mimarı çocuklarımızı en iyi şekilde eğitmekle sorumluyuz. Bizlere bu imkanı veren devlet büyüklerimize, öğretmenimiz Mustafa Ünver’e, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” dedi. 

ÇAVUŞOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİ

Gazipaşa Fen Lisesi tarafından düzenlenen etkinlik hakkında konuşan Gazipaşa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, “Çok anlamlı ve faydalı bir etkinlik oldu. Bilime ilgi ve merakı artırmak amacıyla düzenlenen şenlikte, öğrencilerimizle birlikte gökyüzünü inceleme fırsatı bulduk. Bu tarz deneysel ve uygulamalı etkinlikler, öğrencilerimizi bilime ve teknolojiye, denemeye ve keşfetmeye teşvik ediyor. Okulumuza bu imkanı sağlayan Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.