Antalya'da bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Buluşması 2022 (Gastro Antalya) 29 ülkeden gastronomi profesyonellerinin katılımıyla başladı. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ÜLKÜ) Gazipaşa M. Rahmi Büyükballı Meslek Yüksek Okulu (MYO) İkram Hizmetleri ve Aşçılık Programı öğrencileri de Gastro Antalya’ya katılarak hünerlerini sergiledi. Burada okulda aldıkları teorik eğitimleri uygulamaya koyan üniversiteli gençler, hazırladıkları ürünlerle ilgi odağı oldu. Geleceğin aşçıları olarak gösterilen ALKÜ’lü öğrenciler, çeşitli yarışmalara katılıp, farklı mutfakların tadımını yapma şansını yakaladı.
Konuya ilişkin Gazipaşa M. Rahmi Büyükballı Meslek Yüksek Okulundan yapılan açıklamada, “Yüksek okulumuz İkram Hizmetleri ve Aşçılık Programı öğrencileri teorik derslerde gördükleri sektörel yaklaşımları yerinde incelemek, bu alanda faaliyet gösteren firmalar aracılığı ile sektörü yakından tanımak için 17-20 Kasım 2022 tarihinde Gastro Antalya Uluslararası Gastronomi Mutfak Yıldızları Buluşması 2022’ye katıldı. Aşçılık programı öğretim elemanlarımız Öğretim Görevlisi Hakan Görür, Öğretim Görevlisi Hilmiye Kısa, Öğretim Görevlisi Mehmet Burak Yılmaz ile İkram Hizmetleri ve Aşçılık bölümü öğrencileri, hocalarımız vasıtasıyla sektörde çalışan şeflerle tanışma, uluslar arası yarışmaları gözlemleme, tadım yapma şansını yakaladı” ifadelerine yer verildi.