“GELECEĞE NEFES, CUMHURİYET’E NEFES”

GAZİPAŞA’DA, “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü” kapsamında düzenlenen fidan dikme etkinliğinde bin adet fidan toprakla buluşturuldu.

GÜNDEM 13.11.2023 16:14:00 0
“GELECEĞE NEFES, CUMHURİYET’E NEFES”

Gazipaşa’da “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü” kapsamında fidan dikme programı düzenlendi. 2019 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda başlatılan “Geleceğe Nefes” kampanyası, bu yıl “Geleceğe Nefes, Cumhuriyet’e Nefes” temasıyla 11 Kasım saat 11.11’de 81 ilde aynı anda gerçekleşti. Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Kahyalar Mahallesinde bulunan dikim sahasında gerçekleşen etkinliğe, Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kayhan, Orman İşletme Müdürü Engin Atlı, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

1000 ADET FİDAN DİKİLDİ

Saat 11.11’de tüm Türkiye’de olduğu gibi Gazipaşa’da da belirlenen sahada fidan dikimine başlandı. Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun başta olmak üzere tüm katılımcılar, selvi, çam ve keçiboynuzu fidanlarını toprakla buluşturarak can suyu verdi. Düzenlenen fidan dikme programında 750 adet çam fidanı, 150 adet keçiboynuzu fidanı ve 100 adet selvi fidanı toprakla buluştu. Fidanların dikilmesinin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile fidan dikme programı sona erdi. >Aysel YILDIZ