GAZİ’YE ‘KIŞ’ BAKIMI

Gazi̇ Mahalle Muhtarı Refik Kaya, mahallesinde park, bahçe, meydan ve refüjlerde düzenleme çalışmalarının sürdüğünü belirterek, yol kenarlarındaki ağaçlara da kış bakımı yapıldığını kaydetti.

YEREL 19.09.2024 01:57:00 0
GAZİ’YE ‘KIŞ’ BAKIMI

Mahallesinde kış hazırlıklarına başladıklarını belirten Gazi Mahallesi Muhtarı Refik Kaya park, bahçe, meydan ve refüjlerde düzenleme çalışmalarını sürdürdüğü ifade etti. Yol kenarlarındaki ağaçlara da kış bakımı yapıldığını kaydeden Muhtar Kaya, yapılan çalışmayla trafiği tehlikeye atan ağaçların dalları budanarak ana arterlerin daha güzel bir görünüme kavuştuğunu vurguladı. 

 

“ÇALIŞMALAR TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLDÜ” 

Kaya, yağmur suyu giderlerinde de temizlik çalışması yapıldığını belirterek “Mahallemizde yağmurla birlikte tıkanmanın önüne geçmek adına mazgal içerisinde biriken yaprak, çamur ve atıklar kaldırılarak temizlendi. Yağmur suyu hatlarımız açılmış durumda, yağan yağmurlar suları caddelere kontrolsüz gitmek yerine hatlardan kontrollü bir şekilde gidiyor. Amacımız bu çalışma ile olası su taşkınlarının önlenmesi ve oluşabilecek zararların en aza indirilmesiydi. Onun dışında çeşitli nedenlerle tahrip olan yağmur suyu mazgalları da ekiplerce tamir edildi, kırılan mazgallar yenileri ile değiştirildi.  Devam eden budama çalışmaları ile bir yandan trafik ışık ve tabelaların görüş mesafesini daraltan, kaldırımlarda yayaların hareketlerini kısıtlayarak rahat yürümelerine engel olan ve ağaçların budama işlemi yapılırken bir yandan da kurumuş, hastalıklı veya devrilme tehlikesi olan ağaçlar kontrollü şekilde kaldırılıyor. Çalışmalarda emeği geçen Gazipaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerine de şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. >Vildan RENDE 

 

 

 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,20
  • EURO

    38,02% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2828,65% 0,93
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27