GAZİPAŞASPOR KIZ VOLEYBOL TAKIMINI KURDU: KARŞINIZDA FİLENİN YILDIZ ADAYLARI

Gazipaşaspor bünyesinde kurulan kız voleybol takımı, Antalya Gelişim Ligi’nde mücadele edecek.

SPOR 5.08.2022 01:29:00 0
GAZİPAŞASPOR KIZ VOLEYBOL TAKIMINI KURDU: KARŞINIZDA FİLENİN YILDIZ ADAYLARI

Gazipaşa’da Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün katkılarıyla açılan voleybol kursuna katılan genç kız sporcular, Gazipaşaspor’un girişimiyle Antalya Gelişim Ligi’ne katılacak. Gazipaşaspor Voleybol Takımı adında Gelişim Ligi 2022-2023 Voleybol müsabakalarında Gazipaşa’mızı temsil edecek takım, Beden Eğitimi Öğretmeni Ahmet Değirmenci gözetiminde yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor.

Gazipaşalı iş insanı Monkey Burger sahibi Hasan Ediz Özgenç sponsorluğunda yeni sezon hazırlıklarını Gazipaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) Kapalı Spor Salonu’nda sürdüren Gazipaşaspor Voleybol Takımı’nı ziyaret eden Gazipaşaspor Kulübü Başkanı Fazıl Görgülü, Gelişim Ligi’nde boy gösterecek takımın profesyonelleşmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. 52 bin nüfuslu Gazipaşa’yı yerel liglerde temsil eden spor takımlarının olmadığını belirten Görgülü, voleybol takımıyla birlikte Gazipaşaspor Futbol A Takımı’nı yeni sezonda kuracaklarını belirtti.

“SİZLERLE YENİ BİR YOLA ÇIKIYORUZ”

Burada genç sporculara hitaben konuşma yapan Görgülü, “Gazipaşa’mızın nüfusu 50-55 bin olmuş ama kendi takımımız yok. Bu yıl inadına Futbol A Takımı’nı da sahaya çıkaracağım. Sizlerle yeni bir yola çıkıyoruz. Sizin profesyonelleşmeniz için elimden geleni yapacağım. Tabi bunu yaparken Gazipaşa halkından ciddi anlamda destek gelmesi lazım. Sporu seven kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız geldiği sürece futbolu ve voleybolu geliştirebiliriz. Sporumuz geliştiği zaman belki hentbol, belki basketbol takımlarımızla da liglere katılabiliriz. Burada sizlere de büyük görev düşüyor. Sizler ne kadar başarılı olursanız size destek veren o kadar fazla insan olur” dedi.

“PARA GÜCÜ OLMADAN SPORDA BAŞARI OLMUYOR”

Ailelerin sporu ikinci plana attığını belirten Görgülü, “Spor yapan gençler hayatın her alanında başarılı olur. Yaptıkları spor branşında da başarılı olur, okullarında da başarılı olur. Ailelerimiz sporu ikinci plana atıyor. Önce ders diyor. Biz burada sizleri profesyonelleştirmek istiyoruz. Size Alanya’yı örnek göstermek istiyorum. Alanya’nın Süper Lig’de bir futbol takımı var. Yine 3.Lig’de bir futbol takımı var bunun yanında diğer branşlara da çok önem veriyorlar. Spora maddi destek yapıldığı zaman başarı geliyor. Bunun örneğini en yakınımızdaki Alanya’da görüyoruz. Biz futbol oynadığımız zamanlarda onlarla yarışırdık. Şimdi aradaki farkı görüyorsunuz. Para gücü olmadan sporda başarı olmuyor. Gazipaşa’nın önde gelen isimlerinin bizim elimizden tutması lazım. Biz sizlere önayak olmaya çalışacağız. İnşallah Ahmet hocamızın sayesinde sizlerin iyi yerlere geleceğinizi biliyorum” ifadelerini kullandı.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Gazipaşa’da ilk kez bir voleybol takımının lig müsabakalarına katılacağını belirten Beden Eğitimi Öğretmeni Ahmet Değirmenci, “18 sporcuyla bu yıl Antalya Voleybol Gelişim Ligi müsabakalarında boy göstereceğiz. İlerleyen süreçte, fikstürümüz ve maç takimimiz belli olacak. Onu da ilçe halkımıza duyuracağız. Gazipaşa Voleybol Kız Takımı’nın iyi yerlere gelmesi için elimizden geleni yapacağız. Ben bu vesileyle Gazipaşa Spor Kulübü Başkanımız Fazıl Görgülü’ye, Gazipaşa Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Gürbüz Kır’a, forma sponsorlarımız Monkey Burger sahibi Hasan Ediz Özgenç’e ve Karabacak Tarım sahibi Mustafa Karabacak’a teşekkür ediyorum” dedi.

“ÇOK HEYECANLI VE MUTLUYUZ”

Gazipaşa’yı temsil edecek iyi bir takım olduklarını belirten Gazipaşa Voleybol Kız Takımı kaptanı Ayça Nisa Yalçın, “Takım içinde çok iyi bir arkadaşlık var. Antalya Voleybol Gelişim Ligi’nde mücadele edecek olmamızdan dolayı çok heyecanlı ve mutluyuz. Gazipaşa’yı temsil etmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

“SPOR YAPIN KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK DURUN”

Gençlerin spor yaparak kötü alışkanlıklardan uzaklaştığını ifade eden takım kaptanı Yalçın, “Bütün gençlerimizi spor yapmaya davet ediyorum. Futbol, voleybol, hentbol, basketbol, tenis ya da başka branşlar hiç fark etmez. İlgi duyduğunuz spor dalını yapabilirsiniz. Hem sağlıklı bir vücuda sahip olur hem de kötü alışkanlıklardan uzak durursunuz” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27