GAZİPAŞA’NIN YKS GURURU

.

EĞİTİM 15.08.2024 09:30:00 0
GAZİPAŞA’NIN YKS GURURU

İLÇE Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, açıklanan YKS yerleştirme sonuçlarının ardından kesin olmayan bilgilere göre ilçeden yüksek puanla öğrenci alan Tıp Fakültelerine 17, Diş Hekimliği 7, Mühendislik 8, Eczacılık 2 ve Hukuk Fakültelerine 5 öğrencinin yerleştiğini duyurdu. 


Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, 2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından Gazipaşa’nın YKS değerlendirmes6ini yaptı. Müdür Gül, İlçede sayısal, sözel, eşit ağırlık, dil ve temel yeterlilik puan türlerine göre derece elde eden ve çeşitli bölümleri yerleşen öğrencileri tebrik ederek şöyle konuştu: 


“ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, 2024-YKS sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2024-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlandı. Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek. Ayrıca adaylara Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. 2024-YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19 Ağustos-23 Ağustos, elektronik kayıtlar ise 19 Ağustos-21 Ağustos arasında yapılabilecek. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor. Elektronik kayıt yapan adaylar ise üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacak. 


Ek tercihlerin de kayıt işlemlerinin ardından başlaması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl ek tercih süreci eylül ayı ortasında başlatılmıştı. Bu yıl da benzer şekilde YKS ek tercihlerinin eylül ayında başlaması bekleniyor. Ek yerleştirmeler ile ilgili https://www.osym.gov.tr/ adresinden duyurular kısmını takip ediniz. Ayrıca YKS ile ilgili diğer tüm soru ve sorunlarınıza cevap için yayınlamış resmi klavuz https:// dokuman. osym.gov.tr/ pdfdokuman /2024/ YKS/ TERCIH /tkilavuz_02082024.pdf adresinde yayınlanmıştır. Kılavuzdan tüm iş ve işlemleri öğrenebilirsiniz.”


“GAZİPAŞA BAŞARILI BİR DÖNEM GEÇİRDİ”
Açıklamasında Gazipaşa’nın başarılı bir dönem geçirdiğini ifade eden Gül,  “YKS’ye katılan 530 öğrencimizden ilk aldığımız kesin olmayan sonuçlara göre, ilçemizden yüksek puanla öğrenci alan Tıp Fakültelerine 17, Diş Hekimliği 7, Mühendislik 8, Eczacılık 2 ve Hukuk Fakültelerine 5 öğrencinin yerleştiği bilgisini aldık. Sonuçlar gelmeye devam ediyor.


“ZEKADAN ÇOK DEVAMLI VE DİSİPLİNLİ ÇALIŞMAK BAŞARIYI GETİRİR”
2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavında sayısal, sözel, eşit ağırlık, dil ve temel yeterlilik puan türlerine göre derece elde eden ve çeşitli bölümleri yerleşen öğrencilerimizi tebrik ediyorum ve üniversite hayatlarında da başarılarının devamını diliyorum. Yerleşemeyen öğrencilerimize ise morallerini bozmamalarını, bir süre tatil yaptıktan sonra çalışmaya başlamalarını tavsiye ediyorum. Başarıyı etkileyen en önemli unsur zekadan çok; devamlı ve disiplinli şekilde çalışmaktır.


Saygıdeğer velilerimize ise yerleşemeyen çocuklarımıza anlayışla yaklaşmalarını istiyorum. Zira onlarda kazanmak ve başarmak istiyorlar. Çocuklarımıza yardımcı olmalıyız.” şeklinde konuştu. > Vildan RENDE 


Anahtar Kelimeler: GAZİPAŞA’ GURURU