GAZİPAŞA’NIN ULAŞIM ÇİLESİ BİTMİYOR

.

GÜNDEM 24.07.2023 12:20:00 0
GAZİPAŞA’NIN ULAŞIM ÇİLESİ BİTMİYOR

GAZİPAŞA’NIN yıllardır bitmek bilmeyen dolmuş çilesi devam ediyor. Kimi vatandaş dolmuşa binememekten şikayetçi, kimi de fazla yolcu alınmasından. Yetkililerin bu soruna bir çözüm bulması gerektiğini dile getiren vatandaşlar, minibüslerin en dolu olduğu saatlerde denetim yapılmadığından da şikayetçi.

Gazipaşa’da, gün içinde Alanya’ya ile karşılıklı yapılan dolmuş seferlerinin yetersiz geldiğine dikkat çeken vatandaşların bazıları dolmuşa binememekten, bazıları da fazla yolcu alınmasından şikayetçi.

DENETİM YAPILMIYOR MU?

S.S. Gazipaşa 171 No’lu Minibüsçüler ve Otobüsçüler Kooperatifi, Gazipaşa ve Alanya arasında sabah 06.20’den itibaren karşılıklı seferler gerçekleştiriyor. 08.20’den 16.20’ye kadar yarım saat arayla yapılan otobüs seferlerinin özellikle yazın artan nüfusla birlikte yetersiz geldiğini belirten ilçe halkı, dolmuşların tıklım tıklım olduğundan, çoğu zaman dolmuşa alınmadıklarından ve minibüslerin en dolu olduğu saatlerde denetimin yapılmadığından müzdarip.

SEFER SAYILARI ARTTIRILSIN YADA TOPLU ULAŞIMA GEÇİLSİN

Özellikle gün içindeki yoğunluğun azaltılması için sefer sayılarının arttırılmasını talep eden vatandaşların kimisi de dolmuşların kapasitesinin üzerinde yolcu aldığını, sıcakta klimasız üst üste yolculuk yaptıklarını ifade ediyor. Dolmuşların hareket saatine her zaman uymadıklarını, bazılarının dolu olduğu için hareket saatinden 5,10 dakika önce duraktan çıktıklarına şahit olduklarını söyleyen müşteriler, yolculuklarının her türlü çileye dönüştüğünü belirtti.

Toplu ulaşıma geçilmesi için beklememek gerektiğini ifade eden vatandaşlar S.S. Gazipaşa 171 No’lu Minibüsçüler ve Otobüsçüler Kooperatifi’nin, büyükşehirin ve belediyenin bir an önce Gazipaşa’nın ulaşımına çözüm bulmalarını istedi.>Geylani TOPALOĞLU


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27