GAZİPAŞA'NIN SERA ATIKLARI ENERJİ OLACAK

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Gazipaşa, Alanya, Manavgat başta olmak üzere doğu ilçelerinin sera atıklarını enerjiye dönüştürecek bir tesis projesi hayta geçireceklerini dile getirdi.

GÜNDEM 19.03.2024 10:47:00 0
GAZİPAŞA

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Muhittin Böcek, Alanya’da katıldığı programda binlerce vatandaşla birlikte iftar yaptı. Burada konuşma yapan Başkan Böcek, Alanya’ya kurulması planlanan Sera Atıkları Geri Kazanımı ve Enerji Üretim Tesisi ile Gazipaşa, Alanya, Manavgat başta olmak üzere doğu ilçeleri sera atıklarını enerjiye dönüştüreceklerini açıkladı.


“SERA ATIKLARI ENERJİYE DÖNÜŞECEK”
Başkan Muhittin Böcek, Alanya Hal Komisyoncuları Derneği üyeleri ile de bir araya geldi. Hallerde yaş sebze ve meyve paketleme tesisleri kuracaklarını anlatan Başkan Böcek, Alanya Sera Atıkları Geri Kazanımı ve Enerji Üretim Tesisi kazandıracaklarını kaydetti. Sera atıklarını enerjiye dönüştüreceklerini belirten Başkan Muhittin Böcek, “Gazipaşa, Alanya, Manavgat başta olmak üzere doğu ilçelerimizde örtü altı tarımdan kaynaklı sera atıkları, tarla atıkları, bitkisel atıklarını toplayarak kuracağımız biyokütle tesisinde bertaraf edecek ve enerji üreteceğiz. Çevreye atılan bitkisel sera atıklarını ve tarımsal atıkları toplayarak çevre ve insan sağlığının korunmasına katkı sağlayacağız. Geri kazanım tesisimizde elde edileceğimiz enerji ile elektrik giderlerimizi düşüreceğiz” diye konuştu. >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: GAZİPAŞA' ATIKLARI ENERJİ OLACAK