GAZİPAŞA'NIN LGS ŞAMPİYONLARI

GAZİPAŞA’DA Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) Türkiye birincisi çıkaran Ahmet Tuncer Ortaokulu, ilçenin başarı sırasına göre 5 öğrencisi ilk 15’e girdi.

EĞİTİM 4.07.2024 09:41:00 0
GAZİPAŞA

Ortaokul mezunu öğrencilerin, liselere yerleşebilmek için girdiği Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında gerçekleştirilen “Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav” sonuçlarına göre Gazipaşa’da Ahmet Tuncer Ortaokulu Türkiye birincisi çıkarmıştı. Okul, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Türkiye genelinde en üst sıralarda yer aldı. 
 

İLK 15’E AHMET TUNCER’DEN 5 ÖĞRENCİ GİRDİ
İlçenin başarı sırasına göre Ahmet Tuncer Ortaokulu’ndan 5 öğrenci, ilk 15’e girdi. Ahmet Tuncer Ortaokulu öğrencisi Aykut Kısaarslan, sınavdan 500 tam puan alarak Türkiye 1’incisi oldu ve listede ilk sırada yer aldı. Yine listede 3’te İrem Hatipoğlu, 5’te Ela Sucu, 11’de Ela Akgül ve 13’te Azra Özdemir, yer alarak ilk 15’e giren diğer isimler oldu. Böylelikle Türkiye genelindeki sıralamada önemli bir yer edinen Ahmet Tuncer, okulunun eğitim kalitesini ve öğrencilerinin başarısını bir kez de daha gözler önüne serdi. Ahmet Tuncer’i, listeye 4 öğrencisi giren Cumhuriyet ve 2 öğrencisi giren Atatürk Ortaokulu takip etti.


İLK 15’E GİREN EN BAŞARILI ÖĞRENCİLER
LGS’de gösterdikleri başarılarla Türkiye sıralamasında Gazipaşa’da ilk 15’te yer alan öğrenci ve okullar ise şu şekilde;
1.Aykut Kısaarslan- Ahmet Tuncer Ortaokulu
2.Uğur Can Üstün- Atatürk Ortaokulu
3.İrem Hatipoğlu- Ahmet Tuncer Ortaokulu
4.İpek Aydın- Cumhuriyet Ortaokulu
5.Ela Sucu- Ahmet Tuncer Ortaokulu
6.Nazife Uysal- Akalan Ortaokulu
7.Ömer Faruk Peker- Fadime Tuncer Ortaokulu
8.Türkay Yıldız- Cumhuriyet Ortaokulu
9.İrem Yıldız- Cumhuriyet Ortaokulu
10.Emre Çetin- Fadime Tuncer Ortaokulu
11.Ela Akgül- Ahmet Tuncer Ortaokulu
12.Elif Ezgi Güneş- İstiklal Şehit Süleyman Ortaokulu
13.Azra Özdemir- Ahmet Tuncer Ortaokulu
14.Yiğit Ata Üstün-Atatürk Ortaokulu
15.Cemre Toprak-Cumhuriyet Ortaokulu. >Vildan RENDE


Anahtar Kelimeler: GAZİPAŞA' ŞAMPİYONLARI