Tarih: 11.10.2023 13:35

“GAZİPAŞA’NIN KADERİNİ DİĞER İLÇELER BELİRLEDİ”

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa ve Büyükşehir belediyelerinden geçen tartışmalı Gazipaşa İmar Revizyon’u hakkında düşüncelerini aktaran Gazipaşa eski Belediye Başkanı Bekir Akyol, “Gazipaşa’nın kaderini; Alanya’nın, Serik’in, Kaş’ın, Kumluca’nın meclis üyeleri belirledi” dedi.

 

GAZİPAŞA eski Belediye Başkanı Bekir Akyol, dün yayımlanan gazetemizde asbestli borularla ilgili açıklama yapmış ve boruların döşendiği döneme ilişkin bilgiler verip, çözüm önerilerini sunmuştu. Gazipaşa ile ilgili önemli konulara değinen Akyol, bugünkü haberimizde; kamunun elinde bulunan Gazipaşa Fuar Alanı, otopark sıkıntısı ve Gazipaşa ve Büyükşehir belediyelerinden geçen tartışmalı Gazipaşa İmar Revizyon’u hakkında düşüncelerini aktardı. 

1999’da Belediye Başkanlığı görevine başladığımda pazarcılar tezgahlarını Yeni Mahalle Ali Rıza Büyükakça Caddesi üzerinde cuma ve salı günleri satış yapıyorlardı. Pazarcıların tezgahlarını serdikleri yer çok kütüydü. O zaman o caddenin asfaltı bile yoktu ve dar bil alandı. Hem sebze ve meyve hem de giyim pazarcılarını oraya yönlendirmişler ve orada pazarcılık yapıyorlardı. Yağmurlu havada herkes kaçacak yer arıyordu, suyu dahil hiçbir şey yoktu o alanda. Halkımıza kapalı bir pazaryeri yapalım diye düşündük. Bugünkü Gazipaşa Fuar Alanı ve yan tarafında manavların olduğu bölgenin uygun olduğunu gördük. Buranın imar planına baktık ve o bölgenin tamamı pazaryeri olarak imara koyulmuştu. Ve bu bizim için bir avantaj dedik. Ama orada da sanayiciler var küçük barakalarda ve onlar da perişan haldelerdi. 

 

“YER SAHİPLERİYLE GÖRÜŞÜP İKNA ETTİK”

Orası pazaryeri olarak imar planında görününce sahiplerini çağırdım. Burada imar planına göre bir işlem yapma şansınız yok ve anlaşarak bir kısmını imardan çıkaralım, size mülk olarak devredelim, geri kalanını da belediyeye devredin dedim. Sahibinin birisi Ahmet Atalay, birisi de Ali Gürler çıktı. Atalay’lara dedik ki size buradan bir dönüm yeri pazaryeri olmaktan çıkararak geri kalan kısmını belediyeye bağışlayın. Çıkarmazsak istimlak etmek durumunda kalacağız ona da belediyenin parası yoktu. İkna ettik ve bir dönümü çıkararak imar planını iki katlı yapılaşmaya müsaade ettik, geriye kalan kısmı da belediyeye bağışladılar pazaryeri yapılmak kaydı ile. Üst kısımdaki boşluğu da Ali Gürler’in varislerini çağırarak; diğerleri verdi siz de verin dedik ve tamam dediler. Karar aldık ve diğer kısmı bağışladılar. 

 

“İMARINI DEĞİŞTİRMEYE KALKTILAR”

Bunların ardından hemen inşaata başladık ama daha tapuda işlemler devam ediyordu. Bitirdik ve halka hizmete açtık. İnsanlar yol içindeki pazarcılıktan üstü kapalı pazaryerine taşındı. Sonra sağlık nedenlerimden dolayı görevden ayrıldım ve yerime Cemburak Özgenç geldi. Biz de işlemlerin devam ettiğini umuyorduk ama işlemler benim bıraktığım gibi kalmış. Kapalı bölümün hemen hemen yarısı Ali Gürler’in üzerinde halen tapulu duruyor. Adil Başkan, Cem Başkan, Mehmet Ali Başkan orayı yeterli gelmiyor mantığı ile imarını değiştirmeye kalktılar. İnşaat alanına dönüştürüp eski hapishanenin arkasına pazaryerini taşıma derdine düştüler. Eğer imarı değiştirirseniz Ali Gürler’in zaten tapusu var gelir çatıyı söker atar dedik. Ama şimdi söküp atmamasının nedeni de imarı işine yaramıyor. İmarı değiştirdiler. Oğlum Avukat Ali Akyol’a dava açtırdım. Belediye Başkanı’na dedi ki; ‘Dava açtık siz de yardımcı olun.’ Onu da yapmadılar. Oğlum kendisi yatırdı parasını ve o yeri iptal ettirdi. İptal ettirmese ve kesinleşseydi Meclis Üyesi Zafer Tan o ailenin varisi, orayı alacaktı. Manavlar ve diğer esnaflar o zaman ne iş yapacaktı? İmarı şu an pazaryeri olarak duruyor. Atalaylar da şartlı vermişti pazaryeri yapılsın diye. İmar değişirse onlar da dava açarak şartlar iptal edildiğinden dolayı yerini geriye alır. Bu durumlar da çok vahim ve iç acısı” dedi. 

 

“GAZİPAŞA’NIN KADERİNİ DİĞER İLÇELERİN MECLİS ÜYELERİ BELİRLEDİ”

Gazipaşa İmar Revizyon Planı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan Akyol, Gazipaşa Belediye meclisinden geçen planla ilgili, “Gazipaşa’nın kaderini; Alanya’nın, Serik’in, Kaş’ın, Kumluca’nın meclis üyeleri belirledi” dedi. Belediye meclisinde işi bilenleri olması gerektiğini savunan Akyol, Gazipaşa’da bazı insanların ilçe siyasetini abluka aldığını dile getirerek, “Gazipaşa’nın ‘İmar Revizyon Planı’ Büyükşehir’de görüşüldü ve buradan altı tane meclis üyesi gitti. Başkan hariç diğerleri katılmadı bazıları çekimser kaldı bir kişi de ret oyu verdi. Alanya’nın, Serik’in, Kaş’ın, Kumluca’nın meclis üyeleri ile Gazipaşa’nın imarı kabul edildi, onlar oy attı Gazipaşa için. Belediye başkanı olacak kişi bunlara dur diyebilmeli. Özellikle son yıllarda meclis önem kazanıyor. İşi bilenleri koymak lazım meclise. Oy toplamak için işi bilmeyen insanları değil. Gazipaşa’yı siyaseten belli insanlar abluka altına almış ve bunları aşamıyoruz. Pazaryeri konusunda davayı açan oğlum avukat, dava açtı ve o zaman meclis seçimi vardı. İllaki meclise gireceksin demişler ona. Ama 15. Sıraya koymuşlar mecliste çünkü kullanamayacaklar. Herkes kullanacak adam derdine düşmüş” dedi. 

 

“6 ŞARTIMI KABUL EDEN ADAYI DESTEKLEYECEĞİM”

Son olarak, 2024’ün mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlerde aday olacak isimlere seslenen Akyol, 6 şartı olduğunu, bu şartları yerine getirmeye söz veren adaya parti ayrımı yapmaksızın destek vereceğini söyledi. Akyol, “Benim altı tane şartım var. Bu şartları yerine getireceğine dair söz veren ve inandıran kişi kim olursa partisinin ne olduğuna bakmadan onu destekleyeceğim. İlk şartım: Asbest borularını değiştirmek için söz verecek. İkinci şartım: Pazar yerindeki bölgeyi anlaşma yoluyla veya istimlak yoluyla çözecek. Üçüncü şartım: Adliye binasının bitişiğinde iki tane parsel var belediyenin. Bir tanesi belediye arsası, bir tanesi de hükümet arsası. Oraya belediyeyi taşıyacak. Dördüncü şartım: İş Bankası’nın arkasına sekiz dönüm yer istimlak etmiştim 1978 yılında. Cemburak buranın bir dönümünü Zekeriya Çetiner’e sattı ama diğer yer duruyor. Oraya da belediye olarak bir katlı otopark yaparak, ilçenin trafik yoğunluğunu ortadan kaldıracak. Beşinci şartım: Selinus Kalesinin orası hep site alanı. 500 dönümün üzerinde yer var ve devletin malı. Hiçbir şey yapmaya müsait değil. O bölgenin tamamını güneş panelleri ile doldurarak Gazipaşa’nın elektrik sorunu çözecek.  Son şartım ise: Belediye Başkanının yaptığı bir yanlış var; tarım alanlarını imara açtı. Bunun yeniden yenilenmesi lazım. Tarım alanları dışındaki yerlerin imara açılarak tarım alanlarına dokunulmaması lazım. Bunun da yeniliğini yapacak. Bu şartlarımı yerine getirenin meclisine bile talip olurum yeter ki halk için çalışsın” şeklinde konuştu. >Geylani TOPALOĞLU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —