GAZİPAŞA’NIN BAŞKAN ADAY ADAYLARI KİMLER OLACAK?

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerde Gazipaşa Belediyesi başkan aday adaylığı için birçok ismin adı geçerken, şu ana kadar ilk resmi açıklama İYİ Partili Mehmet Yüksel’den geldi.

SİYASET 27.07.2023 12:03:00 0
GAZİPAŞA’NIN BAŞKAN ADAY  ADAYLARI KİMLER OLACAK?

CUMHURBAŞKANLIĞI ve Milletvekili seçimlerinin ardından gözler yerel seçimlere çevrildi. Her 5 senede bir yapılan belediye seçimleri son olarak 2019 yılında yapılmıştı. Buna göre; Yerel seçimler yani belediye seçimleri 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak. Gazipaşa’da siyasi partilerde çalışmalar yoğunlaşırken, belediye başkan aday adayı olacak isimler de merak edilmeye başlandı. Yeni belediye başkanı, mahalle muhtarları ve belediye meclis üyelerinin seçileceği yerel seçimde bazı adaylar sahaya inerek vatandaş buluşmalarına başladı bile.

 

İŞTE BAŞKAN ADAY ADAYLARI

 

Gazipaşa’da resmi olarak belediye başkan aday adayı olduğunu duyuran ilk isim, İYİ Partili Mehmet Yüksel oldu. Uzun yıllar ilçede aktif siyaset yapan Yüksel, geçtiğimiz günlerde 2024 yerel seçimlerinde partisinden Gazipaşa Belediye Başkanı Aday Adayı olduğunu resmen açıklamıştı. Geçmiş dönemde MHP ve İYİ Parti’de yöneticilik de yapan, İYİ Parti Gazipaşa ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Yüksel, yaklaşık 25 yıl siyasetin içinde yer alan bir isim.

 

AK PARTİ’NİN ADAY ADAYI ÇOK

 

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde Gazipaşa Belediyesi’ni CHP’ye kaptıran Ak Parti’de ise 4 tane belediye başkan aday adayının adı geçiyor. Ak Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, en muhtemel aday adaylarından. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde halkla olan temaslarını güçlendiren Doğan, Gazipaşa’daki 53 mahallede saha çalışmalarını sürdürmüştü.

24 Haziran 2018 tarihinde yapılan 27. Dönem Milletvekili Seçimlerinde ve 14 Mayıs 2023’te yapılan 28. Dönem Milletvekili Seçimlerinde aday adayı olan Mali Müşavir Mustafa Akçocuk da Ak Parti’den belediye başkan aday adayı olacağı tahmin edilen bir diğer isim. Akçocuk, Gazipaşa, Alanya ve Manavgat başta olmak üzere Antalya’da Parti içinde önde gelen isimler arasında bulunuyor. Siyasetin yanında hayırseverliği il ede ön plana çıkan Akçocuk, spora ve sporcuya verdiği desteklerle de biliniyor. 

Ak Parti’den belediye başkan aday adayı olacağı konuşulan bir diğer isim de Gazipaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adil Çelik. 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimde Ak Parti’den Gazipaşa Belediye Başkanı seçilen Çelik,  31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde ise tekrar olmuş ancak seçilememişti. 

Gazipaşa’da yaptığı sosyal faaliyetlerle kırsalın ve ihtiyaç sahibi vatandaşların güvenini kazanan, geçmiş dönemde aday adayı olan Gazipaşa Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ali Rıza Büyükakça’nın da 31 Mart 2024 Yerel Seçimi’nde aday adayı olacağı konuşuluyor. 

AK Parti’den Gazipaşa için güçlü bir aday adayının daha çıkacağı gelen bilgiler arasında.

 

İŞTE CHP’NİN ADAY ADAYLARI

 

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde CHP’den Gazipaşa Belediye Başkanı seçilen mevcut Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz CHP’nin aday adayı olacak. 2004 ve 2009 yerel seçimlerde CHP’den Gazipaşa Belediye Başkanı seçilen Cemburak Özgenç, Gazipaşa Belediyesi Sosyal ve Kültür İşler Müdürü Selçuk Özdemir ve 14 Mayıs 2023’te yapılan 28. Dönem Milletvekili Seçimlerinde CHP Antalya milletvekili adayı olan Diş Hekimi Murat Özçelik, belediye başkan aday adayı olabilecek simler arasında.

Ülkü Ocakları Alanya İlçe Başkanı Yavuz Uysal Doç. Dr. Yavuz Uysal da MHP’den Gazipaşa Belediye Başkan aday adayı olarak adı geçen isimlerden. >Vildan RENDE

 

 

 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27