Tarih: 30.03.2024 12:49

GAZİPAŞA'NIN 42 BİN 61 SEÇMENİ VAR

Facebook Twitter Linked-in

31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Gazipaşa’da geri sayım başladı. İlçede 42 bin 61 seçmenin oy kullanacağı seçimde, büyükşehir ve ilçe belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ile muhtarlar belirlenecek. 


147 SANDIKTA OY KULLANILACAK
14 Mayısta yapılan genel seçimlerde Gazipaşa’dan 41 bin 448 seçmenden 38 bin 113’ü oy kullanmıştı. Bu yıl 613 seçmenin daha arttığı seçimde ilçede 1’i seyyar olmak üzere toplam 147 sandıkta oy kullanılacak.


EN ÇOK SEÇMEN SAYISI PAZARCI’DA 
Gazipaşa’da en çok seçmen sayısı olarak Pazarcı Mahallesi ilk sırada yer aldı. Pazarcı’dan 5 bin 878, Gazi Mahallesi’nden 3 bin 256, İstiklal Mahallesi’nden 3 bin 93, Cumhuriyet Mahallesi’nden 2 bin 251, Yeni Mahalle’den 2 bin 63 ve Aydın Mahallesi’nden bin 798 seçmen sandık başına gidecek.


OYLAR TEK ZARFA KONULACAK
Gazipaşa’da seçim hazırlıkları tüm hızıyla sürerken, İlçe Seçim Kurulu görevlilere eğitimler verildi ve muhtar adayları da aza listelerini teslim etti. Eğitimlerde oyların tek zarfa konulacağı hatırlatılırken, tahrip edilen, yırtılan ya da birden fazla adaya vurulan mühürlü pusulaların ise geçersiz sayılacağı belirtildi.


SEÇİM PUSULASINDA 14 ADAY YER ALACAK
Gazipaşa’da 13’ü partili 1’i bağımsız olmak üzere 14 aday seçim pusulasında yer alacak. Seçime saatler kala heyecanın dorukta olduğu ilçede CHP’li Yılmaz, İYİ Partili Yüksel ve MHP’li Aksoy arasında 3’lü yarış olacak. Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) adayı mevcut Gazipaşa Belediye Başkanı ve adayı Mehmet Ali Yılmaz, Cumhur İttifakı’nın Gazipaşa Belediyesi Başkan Adayı MHP MYK Üyesi Milliyetçi Hareket Partili Mustafa Aksoy, İYİ Parti’nin adayı İYİ Parti Kurucu İlçe Başkanı ve Büyükşehir ile Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yüksel, Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) Adayı Ümran Çolakoğlu Uygun, Vatan Parti’sinin adayı Fikret Çalışkan, Saadet Partisi’nin Sedat Kaplan, Demokrat Parti’nin Hasan Güven, Zafer Partisi’nin Osman Ertürk, Demokratik Sol Parti’nin Enes Demirci, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin Medeni Kaya,  Bağımsız Türkiye Partisi’nin Haydar Yayla, Hür Dava Partisi’nin Cebrail Çetin ve Yeniden Refah Partisi’nin adayı Murat İnanç ve bağımsız aday Hasan Ülker, 31 Mart Mahalli İdareler Seçiminde Gazipaşa belediye başkan adayı olarak yarışacak. >Vildan RENDE




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —