Tarih: 23.09.2022 13:10

GAZİPAŞALI ÜRETİCİ GÜLNAR’A UMUT OLDU

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa’nın tanınmış iş adamlarından Tamaş Tarım’ın sahibi Mustafa Yılmaz, Gülnarlı üreticilere örnek olacak bir çalışma gerçekleştirdi. Yaptığı çalışmalarla bölgede yaşayan vatandaşlara umut olan Yılmaz, Mersin’in Gülnar ilçesine bağlı Yarmasu Mahallesi’nin yaylasında 500 dönüm arazide domates üretti. Hem bölgede yaşayan vatandaşlara istihdam kapısı aralayan Yılmaz, hem de vatandaşları yaylada üretim yapmaya teşvik etti.

ÜRETİMİ 3 DÖNÜM ARAZİYE YAYMAK İSTİYOR

500 dönüm arazide ürettiği domatesi, 3 bin dönümde üretmeyi hedefleyen Yılmaz, kalkınmanın üretimden geçtiğini belirterek, “Bu yaz sezonunda Gülnar’a bağlı Yarmasu Mahallesi’nin yaylasında 500 dönümlük araziye domates ektik. Hasadımızı da yaptık. Ürünün rekoltesi çok iyi. Yaptığımız bu çalışma ile, Gülnar’ın yaylalarında üretim yapmanın mümkün olduğunu buradaki vatandaşlara göstermiş olduk. Arazide yaklaşık 600 kişiye istihdam sağladık. Hedefimiz, 3 bin dönümde domates üreterek bölgeye değer kazandırmak. Kalkınmak için üretmek gerekir. Bu bilinçle bölgemize ve ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Aslen Gazipaşa’nın Beyrebucak Mahallesi’nden olan Tamaş Tarım’ın sahibi Mustafa Yılmaz, yaptığı çalışma ile Gazipaşalıların ve Beyrebucaklıların takdirini de kazandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —