GAZİPAŞALI ÖĞRENCİLER SLOVAKYA’YA GİDİYOR

Gazipaşa Zeliha Tuncer Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrenci ve öğretmenleri, Erasmus projesi kapsamında yarın Slovakya’nın Dunajska Streda şehrine gidecekler.

EĞİTİM 21.01.2023 09:07:00 0
GAZİPAŞALI ÖĞRENCİLER SLOVAKYA’YA GİDİYOR

1987 yılından bu yana Avrupa birliği tarafından yürütülen, hem Avrupa ülkeleri hem de aday ülkelerdeki kurumların dâhil olduğu yükseköğrenim düzeyindeki değişim programı olan Erasmus’a (EuRopean Community Action Scheme for the Mobility of University Students) ilçemiz okullarından Zeliha Tuncer Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrenci ve öğretmenleri katılacak. Okul öğrencileri ve öğretmenleri, “Say NO to Violence by Sports” adlı projeleri kapsamında yarın Slovakya’nın Dunajska Streda şehrine gidecekler.

Macaristan, Slovakya ve Türkiye’nin ortaklaşa gerçekleştireceği projenin ilk etabı, Slovakya’da gerçekleştirilecek. Zeliha Tuncer Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu 9. sınıf öğrencilerinden Ilgın Neva Doğan, Kübra Kızılkaya, Hatice Yılmaz, Filiz Kızıltaş ve 11. Sınıf öğrencilerinden Selman Bilgin, Hasan Kaplan ve Mustafa Can Takavitoğlu, öğretmenleri Mustafa Selman Meral ve Umut Güneş’in koordinatör olarak katılacağı program bir hafta sürecek. Öğrenciler, paydaş okullardaki öğrenci arkadaşlarıyla bilgi ve kültür alışverişinde bulunacaklar.

İlerleyen aylarda Macaristan ziyareti ile devam edecek olan projede son etap Gazipaşa’da tamamlanacak ve Zeliha Tuncer Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, yurt dışından gelecek misafirlerini ağırlayacak.