GAZİPAŞA'DAN YETİM ÇOCUKLARA DESTEK

.

GÜNDEM 5.02.2024 12:07:00 0
GAZİPAŞA

İHH Gazipaşa Temsilciliği ve Çınar Derneği organizasyonunda, Gazipaşalı hayırseverler yurt içinden ve yurt dışından 45 yetim çocuğa sponsor oldular. Yetimler için aylık burs miktarı ise 2024 yılı şubat ayından itibaren 800 TL olarak belirlendi. 


İHH İnsani Yardım Vakfı, yetim sponsorluğu sisteminde; bir kişi, aile, kurum, arkadaş grubu, sınıf veya okul, bir yetime sponsor olabiliyor. Bu kapsamada İHH Gazipaşa Temsilciliği ve Çınar Derneği organizasyonunda, Gazipaşalı hayırseverler yurt içinden ve yurt dışından 45 yetim çocuğa sponsor oldu. Her bir yetime 2023 yılında aylık ödenen 400 TL, 2024 yılı için şubat ayından itibaren aylık 800 TL olarak belirlendi. Yetim çocuklar için ödenen burslar çocukların; eğitim, sağlık, gıda, kıyafet ve barınma ihtiyaçlarını karşılanması için kullanılıyor. Bu proje ile şu anda yaklaşık 45 ülkede 140 bin yetim çocuğun hayata tutunmasına yardımcı oluyor.


“İYİLİK İLE YARALARI SARMAYA GAYRET EDİYORUZ”
Konuyla ilgili bilgi veren Çınar Derneği Başkanı Yunus Koç; “İHH Gazipaşa Temsilciliği ve Çınar Derneği organizasyonunda, Gazipaşalı hayırseverler yurt içinden ve yurt dışından şimdilik 45 yetim çocuğa sponsor oldular ve bu sayının artacağından şüphemiz yok. Yetimler için aylık burs miktarı 2024 yılı için şubat ayından itibaren 800 TL oldu. 2023 yılında yetimler için kişi başı ödenen burs miktarı 400 TL iken şu anda 800 TL oldu. Yetim sponsorluğu çerçevesinde, hayırsever kişi sponsoru olduğu yetimin eğitim, sağlık, gıda, kıyafet ve barınma ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kullanılıyor. Bizler de, bağışçılarımızın - hayırseverlerimizin emanetlerini başta Türkiye olmak üzere dünyanın farklı noktalarına ulaştırarak iyilik ile yaraları sarmaya gayret ediyoruz. Hayırseverlerimizi bağış yapmaya davet ediyoruz. Tüm bu çabalarımız, bugün de, yarın da ve her zaman çocuklar için, yetimler için!” dedi. >Aysel YILDIZ


Anahtar Kelimeler: GAZİPAŞA' YETİM ÇOCUKLARA DESTEK