GAZİPAŞA’DAN HATAY’A GİDEN EKİBİMİZ 12 VATANDAŞIMIZI ENKAZDAN SAĞ OLARAK ÇIKARDI

Türkiye’de 10 ilde yıkıma neden olan 7.7’lik depremin ardından yıkımın en çok olduğu Hatay’a giden İHH Gazipaşa Gönüllü Arama Kurtarma Ekibi, Hatay merkezde bulunan Defne Sitesi’nde 12 vatandaşımızı enkazdan sağ olarak çıkardı.

GÜNDEM 7.02.2023 00:43:00 0
GAZİPAŞA’DAN HATAY’A GİDEN EKİBİMİZ 12 VATANDAŞIMIZI ENKAZDAN SAĞ OLARAK ÇIKARDI

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem, 10 kentte binlerce binanın yıkılmasına, binlerce vatandaşımızın da hayatını kaybetmesine neden oldu. Yaşanan depremde, Kahramanmaraş, Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da binalar yıkıldı. 10 ilde arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken, depremin hemen ardından harekete geçen İHH Gazipaşa Gönüllü Arama Kurtarma Ekibi, 9 kişilik bir ekiple Hatay’da devam eden arama kurtarma çalışmalarına destek vermek için Gazipaşa’dan yola çıktı. Sabah saatlerinde yola çıkan İHH Gazipaşa Gönüllü Arama Kurtarma Ekibi, öğleden sonra Hatay’a ulaşıp, arama kurtarma çalışmalarına destek verdi.  

 

Yıkımın en çok olduğu Hatay’da arama ve kurtarma çalışmalarına katılan İHH Gazipaşa Gönüllü Arama Kurtarma Ekibi, saat 16.00 ile 00.00 arasında Hatay merkezde bulunan Defne Sitesi’nde arama ve tarama faaliyeti gerçekleştirdi. Ekiplerden alınan bilgiye göre, 12 vatandaşımız enkazdan sağ olarak çıkarılırken, 4 vatandaşımızın cansız bedenine ulaşıldı. 

 

Öte yandan, Hatay’da etkili olan soğuk ve yağmurlu havanın arama ve kurtarma çalışmalarını olumsuz yönde etkilediği kaydedildi.