GAZİPAŞA’DAN BİR YÖRÜK GEÇTİ

Gazipaşa’da hayatını kaybeden, ilçe esnafının Efsane Başkanı Yörük Mustafa lakaplı Mustafa Şahin, binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

GÜNDEM 22.09.2023 14:09:00 0
GAZİPAŞA’DAN BİR YÖRÜK GEÇTİ

GAZİPAŞA önemli bir değerini kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Hayatını ilçe esnafına adayan ve ‘Esnafın Hamisi’ olarak adlandırılan Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı ve Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Mustafa Şahin, ölümüyle Gazipaşa başta olmak üzere Antalya’da büyük üzüntüye neden oldu. 

 

SON KEZ EVİNE GELDİ

Geçirdiği kalp rahatsızlığı sonucu hakka yürüyen Efsane Başkan Mustafa Şahin, dün düzenlenen cenaze töreninin ardından sonsuzluğa uğurlandı. Şahin’in cenazesi, ilk olarak hastaneden alınarak önce İstiklal Mahallesi’ndeki evine, ardından Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’ne getirildi. Yörük Mustafa tarafından ilçe esnafına kazandırılan kooperatif binası önünde Şahin için tören düzenlendi. 

 

BİNLERCE KİŞİ KATILDI

Gazipaşa protokolü, ilçe sakinleri ve Gazipaşalı esnaflar ile çevre ilçe ve illerden gelen binlerce kişinin katılımıyla; İstiklal Mahallesi Cemal Gürsel Caddesi üzerinde bulunan Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nde tören düzenlendi. Mustafa Şahin’e değer veren binlerce kişi, Şahin’i son yolculuğuna uğurlamak için kooperatif binası önüne toplandı. 

 

GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ

Kooperatif binası önünde yapılan törenin ardından Mustafa Şahin’in cenazesi saat 17.00’de Çamlı Mezarlık’a getirildi. Şahin, burada kılınan cenaze namazının ardından, sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi. 

 

ÖMRÜNÜ GAZİPAŞA’YA ADADI

Başkan Şahin, 35 yılı aşkın bir süredir Gazipaşa Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanlığı’nı, 22 yıldır da Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığını yürütüyordu. Şahin ayrıca 2 dönem MHP Gazipaşa belediye meclis üyeliği, bir dönem de MHP İl Genel Meclis üyeliği (Günümüzdeki adı ile Büyükşehir Belediye meclis üyeliği) görevlerini yaptı.

 

KOOPERATİFİ SIFIRDAN ALDI, ZİRVEYE ÇIKARDI

2001 yılında yapılan kooperatif seçiminde başkan seçilen Mustafa Şahin, adeta kooperatifin kaderini değiştirdi. Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’ni binlerce liralık borçla devralan Şahin, kooperatifi en çok kredi veren kooperatiflerin arasına sokmayı başardı. 20 yıllık süreçte, Gazipaşa ve Gazipaşa’nın gelişmesine ciddi katkılar sunan Başkan Şahin, sıfırdan aldığı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’ni zirveye çıkardı. 

 

ESNAFIN ELİ AYAĞI OLDU

2001 yılında esnafına kredi veremeyen bir kooperatifi devralıp ayağa kaldıran Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Şahin, 2002 yılının 6’ıncı ayında kooperatifi yeniden kredi verir hale getirdi. O günden bu yana kooperatifi, Türkiye’nin en güçlü kooperatifleri arasına sokmayı başaran Şahin, ilçe esnafına her yıl milyonlarca liralık kredi imkanı sağladı. 

 

ESNAFIN GELECEĞİNE DEV BİR SERVET KAZANDIRDI

Mustafa Şahin’in girişimleriyle kooperatif bünyesinde kurulan yardımlaşma fonu, yıllarca ilçe esnafını ayakta tuttu. 2016 yılında 6 milyon liralık yatırımla kooperatife yeni bina yaptıran Şahin, esnafın geleceğine dev bir servet kazandırdı. Pazarcı Mahallesi D-400 Karayolu üzerinde bulunan eski kooperatif binasını da yıktırarak kooperatife yeni bir bina daha kazandıran Şahin, Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’ne artı değer kattı. 

 

ESERLERİYLE HATIRLANACAK

Gazipaşa’da ulaşım esnafları başta olmak üzere ilçe esnafı için mücadeleler yürüten Mustafa Şahin, Gazipaşa ve Gazipaşalılar için yaptığı ve yaptırdığı eserlerle hatırlanacak. 

 

ÇARŞAMBA GÜNÜ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kalp ameliyatı gerçekleşen Şahin, salı günü sabah saatlerinde hastaneden taburcu olup Gazipaşa’daki evine gelmişti. Aynı günün akşam saatlerinde evinde rahatsızlanan Şahin, Alanya’da bir hastaneye kaldırıldı. Yolda kalbi duran Şahin, sağlık ekiplerinin yaptığı kalp masajıyla yeninden hayata tutundu. Yoğun bakımda tedavi altına alınan Şahin, çarşamba günü yaşamını yitirmişti.

 

BİNLERCE KİŞİ TAZİYE MESAJI PAYLAŞTI

Şahin’in ölümü Gazipaşa başta olmak üzere, çevre ilçeler ve Antalya’da da büyük üzüntüye neden oldu. Binlerce kişi sosyal medya hesaplarından Mustafa Şahin’in resmiyle birlikte taziye mesajı paylaştı.

Gazipaşa Manşet Gazetesi olarak merhum Mustafa Şahin’e Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz. >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: GAZİPAŞA’ YÖRÜK GEÇTİ