GAZİPAŞA'DA 'KAREKODLU PLAKA' DÖNEMİ BAŞLADI

GAZİPAŞA

ULAŞTIRMA Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Hasan Tuncel, yeni yıl itibariyle ‘Karekodlu Plaka Sistemi’nin tüm yurtta olduğu gibi Gazipaşa’da da uygulamaya girdiğini söyledi.

Gazipaşa Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Hasan Tuncel, 2 Ocak itibariyle uygulanmaya başlayan ‘Karekodlu Plaka Sistemi’ hakkında bilgi verdi. Oda olarak tüm hazırlıkların tamamlandığını ve uygulamaya başladıklarını dile getiren Tuncel, uygulama ile sahte plaka olayının tarihe karışacağını dile getirdi. Motorlu taşıt satışı devir tescilinden sonra yeni bastırılacak plakalarda yeni yılla birlikte ‘Kare kod’ uygulamasının yürürlüğe girdiğine dikkat çeken Hasan Tuncel, plakanın seri numarası, nerede ve ne zaman üretildiğine ait bilgilerin elektronik ortamda kayıt altına alınacağını belirterek, karekodlu plaka basım işlemlerinin şoförler odalarında yapılabileceğini kaydetti.
 

SAHTE PLAKANIN ÖNÜNE GEÇİLECEK
Tuncel, açıklamasının devamında ise şunları söyledi: “Otomasyon sistemi sayesinde üretilen her bir plakanın üretime girdiği andan, muhatabına teslim edilinceye kadar geçen yaşam döngüsü her aşamada takip edilecek ve kayıt altına alınacak. Plakanın hangi seri numarası ile ne zaman üretildiği, hangi odaya gönderildiği gibi bilgiler elektronik ve otomatik olarak üretilecek ve ilgililerin kullanımına açılacak. Bu işlemler yapılırken, plaka basım sisteminde görev alan personelin hukuki güvence altına alınması, yapılan maddi hataların önlenmesi sağlanmış olacak ve en önemlisi de sahte olarak üretilen plakalar artık devre dışı kalacak”  >Vildan RENDE