GAZİPAŞA’DA İNŞAAT KISITLAMASINA UYAN YOK

.

GÜNDEM 12.07.2023 18:21:00 0
GAZİPAŞA’DA İNŞAAT  KISITLAMASINA UYAN YOK

Gazipaşa’da, Antalya Valiliğince 15 Mayıs’ta başlatılan inşaat kısıtlamasına rağmen, inşaat çalışmalarının akşam ve gece saatlerine kadar devam etmesi ilçe sakinleriyle birlikte Gazipaşa’da bulunan yerli ve yabancı turistleri rahatsız ediyor. 

ANTALYA Valiliği tarafından alınan karar gereği, turizmin sürdürülebilir niteliğe kavuşturulması ve marka haline getirilip kalıcı niteliğe sahip olmasının sağlanması ve turizm merkezlerindeki bölge halkının ve yabancı turistlerin rahatsız edilmemesi için 15 Mayıs’ta başlayan inşaat kısıtlamasına rağmen ilçede bazı bölgelerde mesai saatleri dışında inşaatlar devam ediyor. Özellikle akşam ve gece geç saatlere kadar devam eden inşaat faaliyetleri dolayısıyla bölgedeki duyarlı vatandaşlar tarafından polise ve zabıtaya defalarca şikayet ve ihbarda bulunuldu. Gelen şikayetler doğrultusunda ilçede faaliyet gösteren birçok inşaat firması hakkında polis ekipleri tarafından defalarca tutanak tutuldu.

İŞTE VALİLİĞİN GENELGESİ

Antalya Valiliği İI Kültür ve Turizm Müdürlüğünün konu ile ilgili yazısı ile bildirdiği Kültür ve Turizm Bakanlığının 10.03.2015 tarihli ve 46944 sayılı İnşaat Yasağı Genelgesini yazılı olarak ilgili kurumlara ve basın organlarına göndermişti.

15 Mayıs ile 15 Ekim tarihleri arasında inşaat faaliyetlerine kısıtlama getiren genelgede turizm sezonu süresince nelere dikkat edilmesi gerektiği 2 madde de anlatıldı. Genelgenin ilk maddesinde deniz, kum, güneş olarak tarif edilen ve kıyı turizmi potansiyeline sahip olan Antalya’da, turizm sezonu olarak tanımlanan Mayıs- Ekim aylarında aktif olarak uygulanmak üzere yıl genelinde ilçe ve mahallelerde konaklama tesisleri, plaj, yüzme havuzu, lokanta, eğlence yerleri yakınında, ayrıca tur araçlarının yoğun olarak geçiş yaptığı güzergahlar üzerinde yürütülen inşaatlarda gürültü, çirkin görünüm, çevreyi kirletme gibi olumsuz etkisi olan türdeki ağır nakliyat hafriyat ve harçlı inşaat faaliyetleri için ‘inşaat yasağı’ uygulanmasına devam edileceği belirtilmiş, ikinci maddede ise turizmi olumsuz etkileyecek olan gürültü, çirkin görünüm, çevreyi kirletme gibi olumsuz etkisi olan türdeki ağır nakliyat, hafriyat ve harçlı inşaat faaliyetlerinde valiliğin bilgilendirilmesi istenmişti. >Selçuk ÖZTÜRK


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27