GAZİPAŞA'DA İLK KIZ FUTBOL TAKIMI

GAZİPAŞA

.

GAZİPAŞA’NIN ilk kız futbol takımı Gazipaşa Kartalları Spor Kulübü çatısı altında kuruldu. Kulüp Antrenörü Oğuzhan Uysal, ilçede bir ilke imza atarak, kız çocuklarını sahaya indirmeyi amaçladığı projeye tüm kız futbolseverleri katılmaya davet etti.


Gazipaşa’da ilk kız futbol takımı kurularak tarihi bir an yaşandı. Gazipaşa Kartalları Spor Kulübü çatısı altında kurulan takımın antrenörlüğünü ise Oğuzhan Uysal üstlendi. Gelecekte profesyonel futbolculardan bir ekip olmayı hedefleyen kız futbol takımı, ilk antrenmanını da yaparak futbolun pratik ve teorik bilgilerini Antrenörleri Oğuzhan Uysal’dan öğrenmeye başladı.


İLÇEDE BİR İLKE İMZA ATILDI
İlçede bir ilke imza atarak, kız çocuklarını sahaya indirmeyi amaçladığı kız futbol takımına ailelerin de destek olması gerektiğini ifade eden Uysal, kız çocuklarının da sporun birleştirici gücünden ilham alarak, geleneksel düşünceleri yıkacağını dile getirdi.  


“DERSLER ÜCRETSİZ” 
Uysal, Gazipaşa Kartalları Spor Kulübü Kız Futbol Takımına kayıtların ücretsiz olduğunu belirterek, “İlerde profesyonel futbolculardan bir ekip oluşturacağız. Şuan takımımızda Gazipaşa ve Alanya’dan yetenekli kız sporcularımız yer alıyor. İlçemizde kız futbol takımı kurulmasında kız sporcularımızın isteği ve arzusu çok etkili oldu. Erkeklerin olduğu bir oyunda kızlarımızın da olması, bizleri daha da mutlu etti. İnşallah sayımız her geçen gün artar. Çocuklarımız kadar velilerimiz çok hevesli. Geri dönüşümler çok güzel. Futbol sahamız da müsait. Katılmak isteyen kız futbolseverleri sahamıza bekliyoruz. İlçemize memleketimize tekrar hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı. >Vildan RENDE



Anahtar Kelimeler: GAZİPAŞA' FUTBOL TAKIMI