GAZİPAŞA'DA FUAR GÜNÜ

GAZİPAŞA

.

GAZİPAŞA’DA bu yıl 14’üncüsü düzenlenecek Gazipaşa Tarım Fuarı, bugün kapılarını ziyaretçilere açacak, 4 Mayıs Cumartesi günü sona erecek. 4 gün sürecek ve dolu dolu geçecek fuarın 3’üncü günü akşamı saat 20.30’da Gazipaşa Cumhuriyet Meydanı’nda Serpil Efe konseri düzenlenecek.
 

Gazipaşa’da ilki 1998 yılında düzenlenen Gazipaşa Tarım Fuarı, bugün 14’üncü kez kapılarını ziyaretçilere açacak. 4 Mayıs’a kadar devam edecek Gazipaşa Tarım Fuarı, Gazipaşa Fuar Alanı’nda yapılacak. Gazipaşa Kaymakamlığı, Gazipaşa Belediyesi, Gazipaşa Tarım, Kültür, Turizm, Eğitim ve Yardım Derneği, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Gazipaşa Ziraat Odası, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM) iş birliğinde düzenlenecek fuarın açılışı bugün saat 11.00’de yapılacak. Açılış programında halk oyunları gösterisi ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek. 
 

70 FİRMA KATILACAK
2 yılda bir düzenlenen ve bugün kapılarını açacak Gazipaşa Tarım Fuarı’nda, çok sayıda firma boy gösterecek. Yoğun ilginin olacağı fuara 5 traktör firması katılacak. Bunların yanında, bitki besleme, fidecilik ve fidancılık, tohum, damlama sulama firmaları ile banka ve sigortacılık sektörlerine ait kuruluşlar da fuardaki yerini alacak. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra gıda sektöründe faaliyet gösteren işletmelerle birlikte fuara 70 firma katılacak. Bu yıl 14’üncüsü düzenlenecek fuarın dolu dolu geçecek. 


İŞTE FUAR PROGRAMI
Gazipaşa 14. Tarım Fuarı, bugün saat 11.00’de düzenlenecek açılış programı ile kapılarını açacak. Saat 12.00’de fuara kurulan stantlar vatandaş ziyaretlerine açılacak ve fuar akşam saat 20.00’ye kadar açık kalacak. Fuarın ikinci günü yani yarın kapılar saat 09.00’da açılacak. Yarın saat 14.00’te fuar sahasında BATEM’de görevli Doç. Dr. Filiz Öktürem Asri tarafından Gazipaşalı üreticilere “Muzlarda Gübreleme ve Bakım” konulu seminer verilecek. Fuarın üçüncü günü olan 3 Mayıs Cuma günü saat 09.00’da kapılar yeniden açılacak. Saat 13.45’te Ziraat Mühendisi Dr. Süleyman Bayram tarafından “Avokado Bakım ve Beslemesi” konusunda üreticilere seminer verilecek. Aynı gün saat 15.30’da ürün yarışması yapılacak. Saat 20.30’da Gazipaşa Cumhuriyet Meydanı’nda Serpil Efe konseri düzenlenecek. Fuarın son günü olan 4 Mayıs’ta saat 09.00’dan itibaren stantlar ziyaret edilebilecek. 


DOĞAN’DAN FUARA DAVET
“Gazipaşa’da 1’incisi 1998 yılında yapılan Gazipaşa Tarım Fuarı’nın 14’üncüsü kapılarını açıyor” diyen Gazipaşa Tarım, Kültür, Turizm, Eğitim ve Yardım Derneği Başkanı Hüsnü Doğan, “İlk kez düzenlediğimiz fuarın ardından yıllar geçti ve şimdi Tarım Fuarımızın 14’üncüsünü düzenlemeye hazırız. Bilindiği üzere fuarımız, 1 Mayıs tarihinde (Bugün) kapılarını açacak. Çok sayıda firmanın katılacağı Gazipaşa Tarım Fuarı, 4 Mayıs’ta sona erecek. Gazipaşa ve Gazipaşalı üreticiler açısından dolu dolu bir fuar süreci geçireceğiz. Tüm halkımızı, 14’üncüsünü düzenleyeceğimiz Gazipaşa Tarım Fuar’ına davet ediyorum” dedi. >Selçuk ÖZTÜRK



Anahtar Kelimeler: GAZİPAŞA'