GAZİPAŞA’DA EĞİTİM BAŞARISI

.

EĞİTİM 23.07.2024 09:30:00 0
GAZİPAŞA’DA EĞİTİM BAŞARISI

Eğitimdeki başarısıyla geçtiğimiz yıllarda Antalya’da derece yapan Gazipaşa, bu yıl da önemli başarılara imza attı. LGS’de Türkiye birincisi çıkaran Gazipaşa, 63 öğrencisini Fen Lisesi’ne yerleştirirken, eğitim alanında yine Antalya’da 19 ilçede ilk 3’e girmesi bekleniyor.


ANTALYA’DA eğitim alanında 19 ilçede ilk 3’te yer alan Gazipaşa, eğitimdeki başarı çıtasını yükseltmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda Antalya’da derece yapan Gazipaşa, Liselere Geçiş Sistemi Sınavı’nda da (LGS) önemli başarılara imza attı. LGS’de Türkiye birincisi çıkaran Gazipaşa’da, sınava giren 624 öğrencinin 63’ü fen liselerine yerleşti. Sınava giren öğrenci sayısı ve sonuçlara bakıldığı zaman Gazipaşa’nın yine Antalya’da 19 ilçede ilk 3’e girmesi bekleniyor.


MÜDÜR GÜL: 63 ÖĞRENCİMİZ FEN LİSELERİNE YERLEŞTİ
Gazipaşa’nın eğitim alanında aldığı başarıların tesadüf olmadığını dile getiren Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, “İlçemizden 624 öğrencimiz LGS’ye girmiş olup, 63 öğrencimiz fen liselerine yerleşmiştir. LGS’de Türkiye biricisi olan öğrencimiz Aykut Kısaarslan ise İstanbul Erkek Lisesi’ne yerleşmeye hak kazanmıştır. LGS’de aldığımız başarı, aynı zamanda Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) yansıyor. YKS’de de önemli başarılara imza attık. Gazipaşa’da eğitim alanında attığımız sağlam temeller hem LGS’de hem YKS’de önemli başarıları beraberinde getiriyor” dedi. 


“GAZİPAŞA İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”
Gazipaşa’da eğitim alanında alınan başarılara yenilerini eklemek istediklerini dile getiren Müdür Gül, “Sınava giren öğrenci ve fen liselerine yerleşen öğrenci sayısı ortalamasına göre oldukça başarılı bir ilçeyiz. Bu başarı, Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz ile velilerimizin başarısıdır. Gazipaşa’nın eğitimdeki başarı çıtasını daha yukarılara taşımak için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz” ifadelerini kullandı. 


“NAKİL BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR”
Gazipaşa’da nakil başvurularının devam ettiğine de dikkat çeken Müdür Gül, “Bu hafta ve gelecek hafta nakil başvuruları devam etmektedir. Okullarımızın rehberlik servisleri bu konuda öğrencilerimize danışmanlık hizmeti sunmaya devam edecektir” şeklinde konuştu. >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: GAZİPAŞA’ EĞİTİM BAŞARISI