GAZİPAŞA’DA BU KONUYU DÜŞÜNEN YOK! ARITMA YETERSİZ KALIYOR!

Gazipaşa’da son yıllarda hızla gelişme gösteren inşaat sektörü ve artan nüfus, Gazipaşa Arıtma Tesisi’nin kapasitesini düşürdü. İlçenin kanalizasyon ve atık suyunu arıtmakta güçlük çeken tesis, kapasitesinin büyütülmesini bekliyor

GÜNDEM 27.07.2022 02:24:00 0
GAZİPAŞA’DA BU KONUYU DÜŞÜNEN YOK! ARITMA YETERSİZ KALIYOR!

Gazipaşa Belediyesi tarafından, 6 Mayıs 2010’da ihale edilen ve 2012’in 2’nci yarısında hizmete açılan Gazipaşa Atıksu Arıtma Tesisi, hızla gelişme gösteren inşaat sektörü ve artan nüfus karşısında yetersiz kaldı. Yapıldığı dönemde 8 bin 800 metreküp arıtma kapasitesiyle ilçeye nefes aldıran ve dönemin Belediye Başkanı Cemburak Özgenç’in vizyon projesi arasında gösterilen tesis, günümüzde ilçenin kanalizasyon ve atık suyunu arıtmakta güçlük çekiyor.

NÜFUS ARTTI TESİSİN ARITMA KAPASİTESİ DÜŞTÜ

Gazipaşa’ya 10 yıl önce kazandırılan Gazipaşa Atıksu Arıtma Tesisi’nin arıtma kapasitesi, artan nüfusla birlikte düşüşe geçti. Geride bıraktığımız 10 yıllık süreçte kapasite artırımına gidilmeyen tesis, büyütülmeyi ve kapasitesinin arttırılmasını bekliyor. Açıldığı dönemde 21 bin kişiye ev sahipliği yapan Gazipaşa şehir merkezinde, günümüzde 30 binden fazla vatandaş ikamet ediyor. Artan bina yoğunluğu ve nüfusla birlikte arıtma kapasitesi düşüşe geçen tesis, geliştirilmeyi bekliyor. 

PAZARCI NÜFUSU 10 YILDA 3’E KATLANDI

2010 yılında 2 bin 500 kişinin ikamet ettiği Pazarcı Mahallesi’nde günümüzde yaklaşık 8 bin kişinin ikamet etmesi, arıtma ve altyapının önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Ancak yıllar içinde hem konut, hem nüfusun artmasıyla arıtma tesisinin yetersiz kalması bazı iddiaları da gündeme getirdi. Gazipaşa’da, Gazipaşa Arıtma Tesisi’nin hemen yanında bulunan Hacı Musa Çayı’ndan kötü kokuların geldiği ileri sürüldü. Kötü kokunun akşam saatlerinde arttığını belirten Pazarcı Mahallesi sakinleri, çayın denize döküldüğü noktada kötü kokuların arttığına dikkat çektiler. İlçemizde balıkçılık yapan bir vatandaş ise arıtmadan çaya pis su salındığını ileri sürdü.