GAZİPAŞA’DA “AİLE OKULU PROJESİ” BAŞLADI

GAZİPAŞA’DA, Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen “Aile Okulu Projesi” kapsamında muhtarlara verilen eğitimlerin ilki Gazipaşa Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlendi.

GÜNDEM 23.01.2023 10:12:00 0
GAZİPAŞA’DA “AİLE OKULU PROJESİ” BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan ve Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen “Aile Okulu Projesi” eğitimleri Gazipaşa’da da başladı. 81 ilde yaygınlaştırılan ve bugüne kadar 1 milyon 250 bin ailenin eğitim aldığı Aile Okulu Projesi ile anne babalara; sosyal beceri, aile içi iletişim yönetimi, teknoloji kullanımı, ahlaki gelişim, stres yönetimi, sağlıklı beslenme, çevre, ilk yardım ve trafik eğitiminin de aralarında bulunduğu 14 farklı konuda destek sağlandı. İçeriği sürekli güncellenen ve farklı kesimlerden birçok kişiye ulaştırılan eğitimlere muhtarlar da dahil edildi. 
 

MUHTARLAR PROJE KAPSAMINDA İLK EĞİTİMİNİ ALDI
 

“Aile Okulu Projesi” kapsamında muhtarlara verilen eğitimlerin ilki Gazipaşa Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlendi. Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan “Ailelerde Trafik Bilincinin Geliştirilmesi İş Birliği Protokolü” kapsamında düzenlenen eğitime, Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, Gazipaşa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gürbüz Kır da katıldı. Gazipaşa Halk Eğitim Merkezi aracılığı ile düzenlenen eğitimlerde, “Trafik bilincinin geliştirilmesi” konusunda eğitim verildi. İlerleyen süreçte devam edecek proje kapsamında, aile okulu, trafik öğreniyorum, ailede ilk yardım, çevre ve iklim değişikliği farkındalık konularında belirlenen takvime göre muhtarlara eğitim verilmeye devam edilecek.
 

GAZİPAŞA KAYMAKAMLIĞI: EĞİTİMLER DEVAM EDECEK
 

Gazipaşa’da hayata geçen “Aile Okulu Projesi” hakkında Gazipaşa kaymakamlığından yapılan açıklamada, “Kaymakamımız Orhan Altun, Sayın Cumhurbaşkanımızın eşleri Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde başlatılan “Aile Okulu Projesi” doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan “Ailelerde Trafik Bilincinin Geliştirilmesi İş Birliği Protokolü” kapsamında Gazipaşa Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda mahalle muhtarlarına yönelik düzenlenen eğitim programının açılışına katıldı. İlçemiz genelinde Halk Eğitim Merkezleri aracılığıyla mahalle muhtarlarımıza; aile okulu, trafik öğreniyorum, ailede ilk yardım, çevre ve iklim değişikliği farkındalık konularında belirlenen takvime göre eğitimler verilmeye devam edecektir” denildi.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27