GAZİPAŞA'DA 4 BÖLÜM BİNA YETERSİZLİĞİNDEN YİNE AÇILMADI

Gazipaşa’da ALKÜ’ye bağlı açılan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin beş bölümünden dördü bina yetersizliğinden dolayı açılamıyor.

GÜNDEM 28.07.2022 13:49:00 0
GAZİPAŞA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun girişimleri ile ilçemize kazandırılan Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, bina yetersizliğinden dolayı tüm bölümlerde eğitim veremiyor. Toplamda beş bölümü bulunan ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) M. Rahmi Büyükballı Meslek Yüksekokulu’nun (MYO) binasını kullanan fakülte, Pilotaj bölümü, Uçak Elektrik Elektronik bölümü, Uçak Gövde Motor bölümü ve Uçak Mühendisliği gibi önemli bölümlere bina yetersizliğinden dolayı öğrenci almayacak.

5 BÖLÜMLÜ FAKÜLTE TEK BÖLÜMLE EĞİTİME DEVAM EDİYOR

Fakülte bünyesinde bulunan tüm bölümlerin açılması yeni yapılacak binaya bağlı. Yeni binanın önündeki en büyük engel ise geçtiğimiz yıl aşılmış, Gazipaşa Belediyesi kademinin bulunduğu arsayı fakülte binasının yapılması için üniversiteye tahsis etmişti. Aradan geçen zamana rağmen gerekli çalışmanın yapılmaması, fakültenin tam kapasite ile eğitim vermesinin önüne geçti. Binanın yetersiz kalması, yeni bir binanın yapılması mecburiyetini doğururken, üniversite yönetiminin ve yetkili mercilerin konuya el atması bekleniyor. Tek bölümde eğitime devam eden Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Havacılık Yönetimi Bölümü’ne bu yıl 60 öğrenci alacak.

Gazipaşa Manşet Gazetesi’nin daha önce de gündeme getirdiği konuyla ilgili henüz somut bir adım atılmadı. 

M. RAHMİ BÜYÜKBALLI MESLEK YÜKSEKOKULU 6 BÖLÜMLE EĞİTİME DEVAM EDECEK

Öte yandan, 2022 YKS puanlarının açıklanmasının ardından erişime açılan tercih kılavuzuna göre M. Rahmi Büyükballı Meslek Yüksekokulu geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda eğitimlerine 6 bölümle devam edecek. İki yıllık ön lisans öğrencilerinin eğitim gördüğü M. Rahmi Büyükballı Meslek Yüksekokulu’nda; Aşçılık, İşletme Yönetimi, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri, Tıbbi Aromatik Bitkiler, Turizm ve Otel İşletmeciliği gibi bölümler eğitim vermeye devam edecek. Aşçılık bölümünün 25, İşletme Yönetimi bölümünün 45, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümünün 60, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri bölümünün 50, Tıbbi Aromatik Bitkiler bölümünün 30, Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünün ise 60 öğrenci kontenjanı bulunuyor.