Tarih: 17.07.2023 17:14

GAZİPAŞA’DA 15 TEMMUZ ANMA ETKİNLİKLERİ DÜZENLENDİ

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla etkinlikler gerçekleştirildi. Gazipaşa protokolü ve vatandaşların katılımıyla düzenlenen  'Milli Birlik Yürüyüşü'nün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda anma programı düzenlendi. 

15 TEMMUZ Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde Gazipaşa’da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Protokol üyelerinin eksiksiz yer aldığı törenler, 15 Temmuz günü saat 11.00’de başladı. Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun; Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, kamu-kurum müdürleri, şehit aileleri ve vatandaşların katılımıyla Korubaşı ve Beyobası mezarlıklarındaki şehit kabristanlarını ziyaret edip, dua okudu. Akabinde ise Güneydoğu Gazisi Oğuz Şimşek, Soner Kaplan ile aileleri ziyaret edildi. Ardından Kaymakam Altun ve beraberindekiler, camide şehitlerimiz için okunan Mevlid-i Şerif programına katılıp, okunan Hatmi-i Şerif ve dualara amin dediler. 

ETKİNLİKLER CUMHURİYET MEYDANI’NDA DEVAM ETTİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı etkinlikleri kapsamında saat 20.45'te Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Gazipaşalı vatandaşlar, protokol üyeleriyle birlikte saat 21.00'de düzenlenen 'Milli Birlik Yürüyüşü'ne katıldı. Yapılan yürüyüşün ardından saat 22.00’de anma etkinlikleri başladı. Saygı duruşuna durulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, yapılan konuşmalar ve sinevizyon gösterileriyle devam etti. Program; 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece saat 00.13'te camilerden selalar okunup,  00.30'da Merkez Camii'nde Teheccüd namazının kılınmasının ardından sona erdi.

“15 TEMMUZ RUHU GELECEĞİMİZİN SİGORTASIDIR”

15 Temmuz dolayısıyla mesaj yayımlayan Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, 15 Temmuz ruhunun nesilden nesile aktarılması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerine dikkat çekerek, “Türkiye Yüzyılı'nın önünü açtılar, ihaneti de sadakati de asla unutmayacağımız bir miras bıraktılar. 15 Temmuz ruhu geleceğimizin sigortasıdır. Milletimiz de vatanımızın sahibidir. Cumhurbaşkanımızın gecenin karanlığını aydınlatan çağrısı, duruşu ile milletimizin basireti ve şanlı direnişiyle 15 Temmuz'da yazdığı destanı unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu ülkenin geleceğine göz koyanları affetmeyeceğiz, affettirmeyeceğiz. Herkes bilsin, herkes duysun ki FETÖ'yle mücadele en önemli önceliğimizdir. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, FETÖ başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle son terörist etkisiz hale getirilene kadar mücadelemiz devam edecek. İnsanüstü bir gayret ve bütüncül bir anlayışla mücadelemizi, terörü kaynağından yok etme, terör örgütlerini faaliyet yürüttüğü her alanda etkisiz hale getirme stratejileri çerçevesinde sürdüreceğiz. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sıhhat ve afiyet diliyoruz. Aziz ve kahraman milletimizi saygıyla selamlıyoruz” ifadelerini kullandı. >Selçuk ÖZTÜRK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —