GAZİPAŞA’DA 100. YILA ÖZEL AĞAÇ DİKME ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

GAZİPAŞA’DA, Cumhuriyet’in 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde Gazipaşa protokolü ve öğrencilerin katılımıyla fidan dikim etkinliği düzenlendi.

GÜNDEM 25.10.2023 13:16:00 0
GAZİPAŞA’DA 100. YILA ÖZEL  AĞAÇ DİKME ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Türkiye’de, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. Yılı, özel hazırlanan programlar çerçevesinde kutlanmaya devam ediyor. Gazipaşa’da kutlama programı çerçevesinde Orman İşletme Müdürlüğü’nün tarafından belirlenen Demirli Çeşme Orman Deposu yakınlarında bulunan ormanlık alanda fiden dikme etkinliği gerçekleştirildi. Programa, Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, kamu-kurum amirleri, öğrenciler ve veliler katıldı. Ağaç dikme esnasında Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü personelleri tarafından öğrencilere nasıl ağaç dikileceği ve ağaçların yetiştirilmesi hakkında bilgiler verildi. Etkinliğe öğrencilerle beraber katılan İlçe Milli Eğitim Müdür Mustafa Gül de öğrencileriyle ağaç dikerek doğanın önemine vurgu yaptı. Programa katılan Gazipaşa protokolü ve öğrenciler; keçiboynuzu, fıstık çamı ve selvi fidanlarını toprakla buluşturdu. Ardından fidanlara can suyu verildi. 

 

“TOPRAK, İNSANI RAHATLATAN EN İYİ TERAPİ YÖNTEMLERİNDEN BİRİSİDİR”

Düzenlenen program hakkında konuşan Gazipaşa Orman İşletme Müdürü Engin Atlı; “Cumhuriyetimizin 100. yılı 29 Ekim törenlerine denk geldiği için Kaymakamlığın düzenlemiş olduğu ağaç dikme etkinliğinin takipçisi olduk. Düzenlediğimiz etkinlikte bin yüz tane keçiboynuzu, fıstık çamı ve selvi fidanlarını toprakla buluşturduk. Okulların katılımı, İlçe Kaymakamımız Orhan Altun ve kurum amirlerinin katılımı ile etkinliğimizi gerçekleştirdik. Bu etkinlikle birlikte öğrenciler öğretmenleri eşliğinde ağaç dikmek için çaba gösterdiler ve ağaç dikme konusunda kendilerine uygulamalı şekilde anlatım yaptık. Ağaç dikerken dikkat edilecek unsurları sıralayarak öğrencilerin bilinçlenmesini ve toprağa olan ilgilerinin artmasını sağlayacak bir etkinlik oldu. Öğrenci velilerine tavsiyemiz de şudur ki; çocukları telefonla değil toprakla oyalasınlar. Toprak, insanı rahatlatan en iyi terapi yöntemlerinden birisidir. Toprağa ve ağaca olan ilginin daha da artmasını dileriz. Etkinliğimize katılım gösterenlere teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. >Aysel YILDIZ