Tarih: 02.05.2023 11:00

“GAZİPAŞA YOK SAYILIYOR”

Facebook Twitter Linked-in

İYİ Parti’li Yüksel ise, bu konuda Gazipaşa’nın yok sayıldığını dile getirdi. 

İYİ PARTİ Antalya Millet Vekili Adayı Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Doktoru Durmuş Ali Arslan, İYİ Parti Gazipaşa Kurucu İlçe Başkanı ve İYİ Parti Büyükşehir ve Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yüksel’le birlikte Gazipaşa Manşet Gazetesi’ni ziyaret etti. Arslan ve Yüksel, Manşet Gazetesi ortakları Geylani Topaloğlu ve Selçuk Öztürk tarafından karşılandı. 2023 seçimleri ve saha çalışmaları hakkında bilgi veren Arslan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından müjdesi verilen Alanya-Antalya arasında yapılması planlanan raylı sistem ve otoyol projesinin Gazipaşa’ya kadar uzatılmamasını eleştirdi. Yüksel ise, bu konuda Gazipaşa’nın yok sayıldığını ileri sürdü. 

“SEÇİM ÖNCESİ VAATLERDE BULUNUYORLAR”

AK Parti’nin seçim öncesi popülist vaatlerde bulunduğunu dile getiren İYİ Parti Antalya Millet Vekili Adayı Durmuş Ali Arslan, “Sayın Cumhurbaşkanı 2002 yılında göreve gelirken; o zaman parlamenter sistem vardı tabi, başbakanlık talep ederken Türk toplumuna şöyle bir vaatte bulunmuştu; “Biz hiçbir zaman seçim ekonomisi uygulamayacağız” demişti.  Ancak geldiğimiz süreçte şu anda iktidar partisi ve Sayın Cumhurbaşkanı bırakın seçim ekonomisini tamamen bir batak ekonomisi uyguluyor. Bir ikincisi; biz seçimden önce popülist politikalara girmeyeceğiz, seçimden önce vatandaşlarımızı kandırmayacağız şeklinde vaatlerde bulunmuştu. Şimdi yine seçim öncesi vaatlerde bulunuyor” dedi. 

“NEDEN ANTALYA İLE ALANYA ARASINDADIR?”

“Bu vaatler iki yönden sorgulamak gerekiyor” diyerek açıklamasına devam eden Arslan, “Birincisi; neden bu kadar beklediniz? Seçime 1 hafta 10 gün kala Antalya- Alanya arasındaki hızlı tren hattını tekrar kamuoyunda neden gündeme getirerek vatandaşların bu şekilde oyunu almaya çalışıyorsunuz? İkincisi de; bunun gerçekleştirilebilirliği konusunda Türk toplumunun ve bu işi bilenlerin tereddütleri var. Yani bu karayolu, demiryolu yatırımları büyük yatırımlardır ve dış finansman kaynağı gereklidir. Finansman kaynağı içinde ülkenizdeki ekonominin belli bir ivmede, istikrarlı bir şekilde ilerliyor olması lazım. Ülkemize kaynak girişi olması gerekir ve bu da demokrasiye, insan haklarına, yargının bağımsızlığına ve piyasalardaki istikrara bağlıdır. Şu an mevcut iktidar partisi AKP ne bir piyasa iktidarı vaat edebiliyor, ne de dış finansman kaynağı vaat edebiliyor. Sadece havada kalacak bir vaattir. Diyelim ki bunları bu iki argümanı geçtik. İlgili organlardan onaylandığı farz edelim.  Bu demiryolu hattı neden Antalya ile Alanya arasındadır?

“HIZLI TREN HATTI İKİ HAVAYOLUNU BİR BİRİNE BAĞLAYACAK”

Arslan; Alanya, Antalya arasında yapılması planlanan raylı sistem ve otoyol projesinin Millet İttifakı hükümetinde Gazipaşa’ya kadar uzatılacağını belirterek, “Dünyanın her tarafında demir yolu hatları gerek yolcu, gerek yük taşıma olsun denizyollarını ve havayollarını bir birine bağlar. Yani havalimanlarını bir birine bağlar. İnşallah biz millet ittifakı olarak iktidara geldiğimiz vakit bu yatırım programına alınan Antalya-Alanya hızlı tren yolu hattını en kısa sürede gerçekleştirecek finansman bulma noktasında hayata geçireceğiz. Hem de Gazipaşa Havalimanı’na kadar uzatarak, Gazipaşa Havalimanı’nı Antalya Havalimanına ve daha sonrada Antalya Limanı’na bağlanması suretiyle bir birine entegre bir ulaşım ağının kurulması için çalışacağız.

“VATANDAŞLARA SÖZÜNÜ VERİYORUZ”

Bir diğer konu da Kuzey Çevreyolu. Antalya uzun zamandan beri bekliyor. Aksu’da Topallı Mahallesi’nde kaldı ‘Kuzey Çevreyolu Projesi’. Yaklaşık 5 yıldır hiç kazma kürek vurulmadı. Çünkü finansman kaynakları bitti yapamıyorlar. Çünkü ülkenin parası küçük bir azınlığa gidiyor. Bu Kuzey Çevreyolu’nu tarım arazilerine de zarar vermeyecek şekilde Toros Dağlarının güney eteklerinden Alanya’ya, sonra da Gazipaşa’ya ulaşması gerekiyor. Böylece lastikli araç trafiği bölgede azalmış olacak. Bunun da kısa sürede hayata geçirmesi ile ilgili Millet İttifakı olarak vatandaşlara sözünü veriyoruz” ifadelerini kullandı. 

YÜKSEL: GAZİPAŞA YOK SAYILIYOR

İYİ Partili Mehmet Yüksel ise, Gazipaşa’nın; Alanya-Antalya arasında yapılması planlanan raylı sistem ve otoyol projesinin dışında kalmasını eleştirdi. Gazipaşa’nın yok sayıldığını ileri süren Yüksel, “Bu açıklamayı yapan Ak Parti’nin kuruluş döneminden bu zamana kadar siyasetin içinde olan, devletin 2’inci 3’üncü adamı konumunda görev yapan bölge milletvekilimiz. O gündür hiç ara vermeden birkaç dönem hariç sürekli bakanlık koltuğuna oturmuş bir siyasetçimiz, bölgemizin insanı. 21 yıl, bir siyasetçi için ve iktidarda olan bir siyasetçi için çok önemli bir süre. 21 yılın sonunda bence şu konuşulmalıydı; Ak Parti’nin bölgeye yapmış olduğu hizmetler konuşuluyor olması gerekirdi. Ak Parti şunu yapmalıydı. Hizmetlerini anlatıp “Biz bunları yaptık daha yapacaklarımız da bunların garantisi” diyebilmeliydi. Ama halen muhalefetteki partiler vaatte bulunuyor. Muhalefetteki partiler iktidara susamış, iktidar olacakları dönemde neleri yapacağını vaat ediyor aslında. 

“SİZE GÜNAYDIN DENİR”

Siz 21 yılın sonunda Antalya –Alanya arasındaki hızlı treni konuşuyorsunuz. Size ‘Günaydın’ denir. Bir de Antalya’nın en doğusundaki Mersin ile bağlantı kurulabilecek ilçe Gazipaşa’dır. Ve Gazipaşa’da da uluslararası bir havalimanı var. Siz bu havalimanını ve Gazipaşa’yı yok sayıyorsunuz. Bu hızlı treni Antalya’dan Gazipaşa’ya kadar uzatmak gerekiyor. Gazipaşa Havalimanı’na gelen turistleri Antalya bölgesine ulaştırmak için Alanya’ya kadar lastikli araçlarla, otobüslere nakledip; oradan mı hızlı trenlerle diğer ilçelere göndereceğiz? Bir de Gazipaşa bölgesi tropikal meyve bölgesidir. Birkaç yıl sonra burada çok ciddi şekilde tropikal meyve ihracat merkezi olacak.  Belki bu ürünlerimiz uçakla göndereceğiz. Alanya’da üretilen veya Manavgat’ta üretilen bu ürünleri belki Gazipaşa’dan ihraç edeceğiz. Avokado, mango, ejder gibi yani nakliyesi çok kaba olmayan ama pahada ağır olan ürünler üretiliyor burada. Bakanın bu açıklaması tamamen popülist, Alanya halkına şirin görünme adına verilmiş bir beyan olarak görüyorum” şeklinde konuştu. 

DURMUŞ ALİ ARSLAN KİMDİR?

İyi Parti Antalya Milletvekili Adayı Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Doktoru Durmuş Ali Arslan 1974 yılında Aksu'da doğdu. İlköğrenimini Aksu İlköğretim Okulunda, liseyi Aksu Öğretmen Lisesinde tamamladı. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Coğrafya Öğretmenliği Bölümünde başladığı lisans eğitimini 1997 yılında tamamlayarak öğretmenlik mesleğine başladı. Ülkemizin çeşitli yerlerinde öğretmenlik, çeşitli kademelerde okul ve kurum yöneticiliği yaptı. 2001 yılında Tarih Öğretmeni olan Hatice Arslan ile evlendi. Emine, Osman ve Ali isminde üç çocuk sahibidir. 

2007 yılında Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Kamu Yönetimi Tezli Yüksek Lisans Programı’nı dereceyle bitirdi. ‘Eğitim Teknolojilerinin Öğrenci Başarısına Etkisi’ konulu yüksek lisans tezini yazdı.

2022 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi alanında doktora programını ‘Milli Eğitim Bakanlığında Hizmetçi Eğitim’ başlıklı tezi yazarak tamamladı.

2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde İyi Partiden Antalya Aksu Belediye Başkan Adayı oldu ve az bir farkla seçimi kaybetti. Ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığına atandı. 2020 yılında atandığı Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yapmakta iken 2023 Milletvekilliği seçimlerinde İyi Parti Adayı olmak gayesi ile istifa etti.

Gerek görevleri gerekse keşfetmeye merakı nedeniyle dünyanın birçok ülkesini gördü. Özellikle dünyada Türk topluluklarının yaşadığı her coğrafyada bulundu. 

İleri düzeyde Almanca ve İngilizce ile az düzeyde Rusça bilen Arslan, kendini ‘Türk milletine adanmış mütevazi bir ömür ’ olarak tanımlamaktadır. Tarih okumak, dağcılık sporu başlıca hobileridir. 

2023 Milletvekilliği Seçimlerinde sizlerin de destekleri ile seçilirse Eğitim politikaları, acil-afet Yönetimi, Kamu personel Yönetimi konularındaki akademik ve uygulama birikimlerini milletimizin hizmetine sunmak azmindedir.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —