Tarih: 27.07.2023 13:55

“GAZİPAŞA UNUTULDU”

Facebook Twitter Linked-in

Büyükşehir Belediyesince yapılan son kovan dağıtımı Gazipaşa’da tartışmalara neden oldu. Gazipaşalı arıcıların 3 yıldır kovan beklediklerini belirten Oktan, “Bize kovan vereceklerini söyleyeli 3 yıl oldu. Bize verilen sözlerin ardından birçok ilçede kovan dağıtıldı, Gazipaşa unutuldu” dedi. 

KIRSAL kesimlerde yerel çeşitliliği artırmak ve vatandaşları alternatif ürün üretimine teşvik etmek için çalışmalarını sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi, arıcılık faaliyetlerini desteklemeye devam ediyor. Bu kapsamda Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Antalya’nın farklı ilçelerinde bulunan arı üreticilerine 750 adet kovan dağıtımı gerçekleştirildi. 

GAZİPAŞA’DAN TEPKİ 

Antalya Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya Arı Yetiştiricileri Birliği Gazipaşa Temsilcisi Fatih Oktan, Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından arı üreticilerine 750 adet kovan hakkında açıklamalarda bulundu. 3 yıldır Büyükşehir’den kovan desteği beklediklerini belirten Oktan, “Bize kovan vereceklerini söyleyeli 3 yıl oldu. Bize verilen sözlerin ardından birçok ilçede kovan dağıtıldı, Gazipaşa unutuldu” dedi. 

“60 KİŞİLİK KURS AÇTIK”

Büyükşehir Belediyesi ile Gazipaşalı arıcılar arasında yaşanan kovan süreci hakkında bilgi veren Antalya Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya Arı Yetiştiricileri Birliği Gazipaşa Temsilcisi Fatih Oktan, “Yaklaşık 3yıl önce Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yöneticileri ile bir görüşme gerçekleştirdik. Kırsalda tarımsal hizmetlerin desteklenmesi için, Gazipaşalı arıcılarımız için destek istedik. Bu arılı kovan, kovan, yem ya da kek de olabilir dedik. O dönem bize 200 kovan vereceklerini söylediler. Aradan 7-8 ay geçti. Tekrar yaptığımız görüşmelerde bir proje başlattıklarını, bu proje kapsamında kurs açtıklarını ve kursa katılıp belge alan arıcılara kovan vereceklerini belirttiler. Bunun üzerine biz 60 kişi Gazipaşa ATASEM’e giderek kursa katıldık” dedi. 

“KURS BİTTİ KOVAN YOK”

Kursa katılan her arıcının halen kovan beklediğini sözlerine ekleyen Oktan, “Kurs geçen sene açılmıştı. Kursu bitirdik ama bize verilen kovan sözü hala tutulmadı. Ben Gazipaşa’da bal üretimi yapan arıcıları temsil ediyorum. Büyükşehir’in vaatlerini kendi üreticilerimize iletiyoruz. Yapılmadığı zaman bizler zor durumda kalıyoruz. Kurs bitti kovan yok. Bize verilen sözlerin ardından Gazipaşa’nın dışında birçok ilçede kovan desteği yapıldı. Bu projeyi ilk kez dile getiren biz olmamıza rağmen, bize verilen sözler havada kaldı” diyerek Büyükşehir Belediyesine tepki gösterdi. >Selçuk ÖZTÜRK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —