Tarih: 25.01.2023 12:18

GAZİPAŞA SEÇİME HAZIR

Facebook Twitter Linked-in

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için 14 Mayıs'ı işaret etti. Kabine toplantısının ardından 2023 seçimi hakkında açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin normal tarihi 18 Haziran’dı. Ancak bu tarihi hem Kurban Bayramı arifesine ve dolayısıyla hac dönemine, hem üniversiteye hazırlanan çocuklarımızın sınav takvimine, hem de ilk ve ortaöğretim okullarımızın tatiline denk gelmesi sebebiyle güncelleme ihtiyacı duyduk. Siyaset kurumu olarak milletin taleplerini karşılama yanında, millî iradenin en yüksek katılımla ve en ideal şartlarda tecellisini sağlamakla sorumluyuz. 


ERDOĞAN 14 MAYIS’I İŞARET ETTİ 


Bu anlayışla yaptığımız kapsamlı değerlendirmeler sonunda 14 Mayıs 2023 Pazar gününün her bakımdan seçim için en uygun tarih olduğunu gördük. Anayasa’da belirtilen usullere mütenasip şekilde ülkemizi bu tarihte seçime götürmek istiyoruz. Bu tarih güncellemesini Anayasamıza göre beşte üç çoğunlukla Meclis’imiz yaparsa memnuniyet duyarız. Meclis’te gereken çoğunluğun sağlanamaması hâlinde Cumhurbaşkanı olarak biz seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılabilmesini temin edebilecek bir takvimle kararımızı alıp inşallah süreci başlatacağız” dedi. 


“SEÇİME HAZIRIZ MESAJI” VERDİLER


Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için 14 Mayıs'ı işaret etmesinin ardından gündemi Manşet Gazetesi’ne değerlendiren siyasi partilerin ilçe başkanları, “Seçime hazırız mesajı” verdiler. 


DOĞAN: GELENEK DEĞİŞMEYECEK


AK Parti’nin kurulduğu günden buyana sahada, halkının içinde olduğunu dile getiren AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, “2023 seçiminde de gelenek değişmeyecek” dedi. AK Parti’nin; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde yeni bir zafere daha imza atacağını belirten Başkan Doğan, “Seçim, 14 Mart’ta da, 14 Nisan’da da, 14 Mayıs’ta da yapılsa sonuç değişmeyecek. Dün olduğu gibi bugünde sahadayız. Reis’imiz, dünya liderimiz, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın destekleriyle zaferlerine bir yenisini da ekleyecek. Bizler, tüm il ve ilçe teşkilatları olarak seçime ve alacağımız zafere hazırız” dedi. 


DEMİR: KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK. GELİYOR GELMEKTE OLAN


“Beklenen sona artık yaklaştık” diyerek açıklamasına başlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gazipaşa İlçe Başkanı Yavuz Demir, “2023 seçimi, saray rejiminin sonu olacak. Hak, hukuk, adalet ve demokrasi için bir araya gelen Millet İttifakı, tek adam rejimine sandıkta gereken cevabı verecek. Cumhuriyetimizin 100.yılında halkımızın sandıkta alacağı kararla, Cumhuriyet rejimine yeniden döneceğiz. Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden aday olabilmesinin önünü açmak için seçimi 1 ay erkene almak, deyim yerindeyse “Siyaset Cambazlığı”dır…  Ancak korkunun ecele faydası yok. Geliyor gelmekte olan” değerlendirmesinde bulundu. 


TERZİ: ADAY BELLİ, KARAR NET


2023 Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nin önemine dikkat çeken Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Numan Terzi, “Cumhur İttifakı olarak çıktığımız bu yolda, 'adayımız belli, kararımız net' diyoruz. 14 Mayıs’ta yapılması ön görülen bu seçim, cumhurbaşkanı ve milletvekili seçiminden daha fazlasıdır. Bu seçim, ülkemizin geleceğini ilgilendiren bir ülkü davasıdır. Bizler, Cumhur İttifakı’nın üzerine yüklenen sorumluluğun bilinciyle seçimlere hazırlandık. Bu doğrultuda çalışmalarımıza yön verdik. Her gün, yarın seçim varmış gibi hareket ettik. Cumhur İttifakı olarak çalışmalarımızın karşılığı olan seçim zaferini kutlamaya şimdiden hazırız” dedi. 


ÖZGÖRÜ: GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEMİ GELECEK


İYİ Parti’nin seçimlere katılacak en genç partiler arasında olmasına rağmen, seçmenler üzerinde büyük bir kitleye sahip olduğunu ifade eden İYİ Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Nazmiye Gül Özgörü de seçimlere hazır olduklarına dikkat çekti. İYİ Parti’nin, hayata geçireceği politikalarla ülkenin geleceğine yön vereceğini dile getiren Özgörü, “2023 seçimlerine dün olduğu gibi bugün ve yarın da hazırız. Altı partinin bir araya gelerek oluşturduğu Millet İttifakı’nın seçimlerden galip geleceğine inancım tam. İktidara çok yakınız. Zafer bizimle, ‘İYİ’lerle gelecek. Cumhuriyetimizin 100.yılında alacağımız seçim zaferiyle, ülkemizi Başkanlık Sistemi’nin getirdiği yıkımdan kurtaracağız. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi getireceğiz” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —