GAZİPAŞA SANATA DOYACAK

GAZİPAŞA SANATA DOYACAK

Gazipaşa’da, 6. Uluslararası Gazipaşa Kültür ve Sanat Sempozyumu kapsamında sanatsal faaliyetlerine başlayan yerli ve yabancı sanatçılar, Cumhuriyet Meydanı’nda atölye çalışması gerçekleştirdi.

Gazipaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce organize edilen, 6. Gazipaşa Kültür ve Sanat Sempozyumu, 19 ülkeden 33 sanatçının katılımı ile 20 Ekim’de başladı. Türkiye dışında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Arnavutluk, Kosova, İran, Gana, Nijerya, Hindistan, Rusya, Danimarka, Arjantin, İtalya, Kırgızistan, Güney Kore, Özbekistan, Brezilya, Gürcistan, Ukrayna ve Fas’tan gelen sanatçılar, 27 Ekim Perşembe günü sabah saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda çocuklara yönelik düzenlenen 4. Geleneksel Gazipaşa Çocuk Festivali’ne de katılıp, çocuklarla birlikte sanatsal çalışma yapacak. 30 Ekim’e kadar devam edecek sempozyum kapsamında 28 Ekim Cuma günü saat 15.00’te Gazipaşa Kültür Merkezi’nde sergi açılacak. Çalışmalarını tamamlayan sanatçılar, eserlerini 30 Ekim Pazar gününe kadar ilçe halkının beğenisine sunacak.

“CUMHURİYET MEYDANI’NDA ATÖLYE ÇALIŞMASI YAPTILAR”

Küratörlüğünü Keziban Ertuğrul Yıldırım ile Dr. Arif Albayrak’ın yaptığı Kültür ve Sanat Sempozyumu’nun çalışmaları, Gazipaşa Öğretmenevi’nde devam ediyor. Gazipaşa halkıyla iç içe bir sanat sempozyumunda yer almayı amaçlayan sanatçılar, Cumhuriyet Meydanı’nda atölye çalışması gerçekleştirdi. Sanatçıların üzerinde çalıştığı “Atatürk” temalı tablolar ile heykeller, vatandaşlar ve öğrencilerin büyük ilgisini çekti. 6. Gazipaşa Kültür ve Sanat Sempozyumu 28 Ekim Cuma günü saat 15.00’te Gazipaşa Kültür Merkezi’nde yapılacak sergi ile son bulacak. 30 Ekim’e kadar açık kalacak sergiye, vatandaşların büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

BAŞKAN YILMAZ’DAN FESTİVAL VE SERGİYE DAVET

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, 6. Uluslararası Gazipaşa Kültür ve Sanat Sempozyumu çalışmalarını yapan sanatçıları ziyaret etti. Ziyaret esnasında konuşan Başkan Yılmaz, Bu yıl 6’sını gerçekleştirdiğimiz sempozyum çalışmaları gayet güzel gidiyor. Sanatçılarımız ve halkımız mutlu. Gazipaşa’mızın sanat şehri olması için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Sempozyum kapsamında 27 Ekim Perşembe günü Cumhuriyet Meydanı’nda çocuk şenliğimiz olacak. Tüm çocuklarımızı şenliğe bekliyorum. Yine 28 Ekim Cuma günü Belediye Kültür Merkezimizde saat 15.00’te sempozyum sergimiz olacak. Yapılan çalışmaları göreceğimiz sergiye tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz” dedi.



Anahtar Kelimeler: GAZİPAŞA SANATA DOYACAK