GAZİPAŞA LGS'YE HAZIR

GAZİPAŞA İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, Gazipaşa’da 2 Haziran Pazar günü yapılacak Liselere Giriş Sınavı öncesi okullarda tüm hazırlıkların tamamlandığını açıkladı.

EĞİTİM 30.05.2024 09:33:00 0
GAZİPAŞA LGS

Gazipaşa’da hafta sonu Liselere Giriş Sınavı (LGS) yapılacak. Gazipaşa’da 2 Haziran Pazar günü 3 okul (Cumhuriyet ortaokulu, Gazipaşa Anadolu Lisesi ve Gazipaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) 33 salonda yapılacak sınava 650 öğrenci katılacak. Sınavda 74 öğretmen gözetmen olarak görev alacak. İki oturum şeklinde gerçekleşecek LGS’de, ilk oturum sabah 09.30’da, ikinci oturum ise 11.30’da başlayacak. 


SINAV İKİ OTURUMDA YAPILACAK
Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve yanıtlamaları için 75 dakika süre verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve yanıtlamaları için 80 dakika süre verilecek. Sözel ve sayısal bölümlerdeki her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak.
 

OKUL ÇEVRELERİNDE GÜRÜLTÜ YAPMAYALIM
Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, LGS öncesi gereken tedbirlerle ilgili okullarda incelemelerde bulundu. Yapılan incelemelerin ardından açıklama yapan Müdür Gül, LGS öncesi tüm tedbirlerin alındığını belirtti. Gül, ilçe halkını sınav saatlerinde duyarlı olmaya davet ederek, “Sınavlardan önce 26 okulumuzda gerekli tüm tedbirler alındı. Tüm okulları ziyaret ederek, bir eksik olup olmadığını kontrol ettik. Gazipaşa’da sorunsuz, sıkıntısız bir sınav geçireceğiz. İlçe halkımızdan, sınav saatlerinde gürültü yapmamalarını rica ediyoruz. Özellikle okul çevrelerinde korna çalmak, gürültülü müzik dinlemek gibi çocuklarımızın konsantrasyonunu bozacak durumlardan kaçınalım. Bu sınav onlar için çok önemli” diye konuştu.


BAŞARILAR DİLEDİ
Sınava girecek öğrencilere de seslenen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, “Siz sadece sınavınızı düşünün ve sınava yoğunlaşın. Şimdiden sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar dilerim” ifadelerini kullandı. >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: GAZİPAŞA ' HAZIR