"GAZİPAŞA İLE İLGİLİ HAYALLERİM VAR

.

SİYASET 18.01.2024 12:10:00 0

GAZİPAŞA Kültür Merkezi’nde kendisi için yapılan aday tanıtım toplantısında konuşan CHP Gazipaşa Belediye Başkanı Aday Adayı Cemburak Özgenç, “Ben Gazipaşa’yı başka bir boyuta taşımak istiyorum ve Gazipaşa ile ilgili hayallerim var, aday olmamın tek gerekçesi bu. Başkanlığın bana makam ve kariyer olarak verebileceği hiçbir şey yok ama ben bir Türk vatandaşı olarak bu ilçeye ve bu insanlara çok şey verebilirim” dedi.


31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri’nde Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Gazipaşa Belediye Başkanı Aday Adaylığını açıklayan Cemburak Özgenç için Antalya Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa Kültür Merkezi’nde tanıtım toplantısı düzenlendi. Saat 13.30’da başlayan toplantıya Gazipaşa CHP İlçe Başkanı Fahri Oğuz, meclis üyeleri, mahalle muhtarları, STK temsilcileri ve çok sayıda partili de eşlik etti. 


GAZİPAŞA’YI DAHA İLERİYE GÖTÜRMEYE ÇALIŞMALIYIZ
Gazipaşa’da 2004-2014 yılları arasında 2 dönem Gazipaşa Belediye Başkanlığı görevi yapan ve mevcut CHP’li belediye başkanı aday adayları arasında tecrübeli ve avantajlı olarak görülen Özgenç, salonu dolduran kalabalığa hedeflerini ve projelerini anlattı. Gazipaşa’yı birlikte yönetmek için CHP’li üyelerin desteğini isteyen Özgenç, şöyle konuştu: “Geçen dönem yapılan önseçimlerde ittifak vardı İYİ Parti ile yaptığımız Millet İttifakı sonucu seçimi kazanmıştık. Ben de Sayın Mehmet Ali Yılmaz’ı desteklemiştim. Birbirimizin eksikliklerini, hatalarını konuşarak bir yere varamayız, ileriye bakmalıyız. Bu makama ne vermek istiyorum sorusunu düşüneceğiz, hangi potansiyele sahibiz? Nasıl bir fark yaratacağız? Benim dönemimde çok zorlu koşullar olmasına rağmen önemli işler yaptık. Belediye başkanı, şehrin her türlü sorunuyla ilgilenmek zorundadır. Geldiğimizde kapalı bir havalimanı vardı, bir makine mühendisi, fren balata denemelerinin tahsisini almıştı ve şiddetle karşı çıktık. O zaman Gazipaşa’nın mevcut merkez nüfusu 22 bindi. İlçe belediyesi olarak bu duruma el atmalıyız dedik ve gittik İstanbul Teknik Üniversitesi Uzay Bilimleri Fakültesi’ne ve Gazipaşa’da uçakların inebileceğini bilimsel olarak ispatladık. Bunun ardından kampanya yaptık ve Sabiha Gökçen’den ilk yolcu uçağını Gazipaşa Belediyesi’nin yaptığı anlaşmayla Gazipaşa Havalimanı’na indirmeyi başardık. Gazipaşa Belediyesi bu konularda hassas olmalı ve Gazipaşa’yı daha ileriye götürmeye çalışmalıdır.” 


BEN BU İLÇEYE ÇOK ŞEY KAZANDIRABİLİRİM 
Gazipaşa’ya başka bir boyut kazandırmak istediğini belirten Özgenç, “Gazipaşa ile ilgili hayallerim var, aday olmamın tek gerekçesi bu. Gazipaşa Belediye Başkanlığının bana makam ve kariyer olarak verebileceği hiçbir şey yok ama ben bir Türk vatandaşı olarak bu ilçeye, bu insanlara çok şey verebilirim.” İfadelerini kullandı.


MUHTARLARI KATILIMCI DEMOKRATİK KURALLARIN İÇİNE SOKACAĞIZ
Özgenç, belediye başkanı seçildiği takdirde muhtarlar meclisi oluşturacağını belirterek, “Gazipaşa’nın merkezde eskiden 10 mahallesi varken şimdi 53 tane mahallesi var. Muhtarlar meclisi oluşturacağız. Özellikle bütçe yaparken muhtarlarla konuşacağız. Muhtarları katılımcı demokratik kuralların içine sokacağız. Muhtarlarımız şu anda bütçede yoklar. El yordamıyla ilerliyor her şey, bunları kurumsal hale getireceğiz. Bu enerji ve potansiyel bizde var ve ben de bunu yapmak istiyorum.” şeklinde konuştu.
 

ATAMA OLSAYDI ADAY ADAYI OLMAYACAKTIM
CHP Gazipaşa Belediye Başkanı Aday Adayı Cemburak Özgenç, eğer atama yapılsaydı kesinlikle aday adayı olmayacağını dile getirerek açıklamasına şöyle devam etti: “Ama işler değişince listeyi elimize aldık köylerimizdeki CHP üyelerimizi ziyaret etmeye başladık ve yaşanabilecek durumda olmayan evleri gördüm. Gazipaşa Belediyesi, kendi bütçesini, gücünü; köylerdeki tüm evleri onarmak ve destek olmak için kullanacak. Zar zor geçinen ve bir şeyler yapmak için hayvanlarını satan köylüler evlerine çatı yaptıramaz, belediye olarak biz yaptıracağız.” 


YOKLUK DÖNEMDE YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARIN FAZLASI BU DÖNEMDE YAPILACAK
Biz 14 yıl önce Denizkızı Kavşağındaki trafiğin şehir içine taşımayacağını düşünerek Cuma pazarını kurduk. Şehir trafiğini rahatlatmayı Yeni Mahallede tasarladığımız projede bunu 14 yıl önce kafamıza koymuştuk. Cuma pazarını kaldırıp 3 katlı bir yeraltı otoparkıyla 1200 araçlık trafiği oraya kaydıracağız. Yeni Mahalledeki Cuma pazarının da altına 2 veya üç katlı kapalı otopark yapacağız. O yokluk dönemde yaptığımız çalışmaların başarıları bu dönemde fazlasıyla sizlerin hizmetine sunmak istiyoruz. 


DAHA ÇOK ÖĞRENCİ KAZANDIRMALIYIZ
Gazipaşa’da 18 yıl önce açılışını yaptığımız bir üniversite var. Bu açılan üniversitenin, ilçeyi her alanda canlandırabileceğini söylemiştim ancak daha 1 oda bile eklenemedi. Gazipaşa Belediyesi’nin Korubaşı’ndaki yerine yeni fakülte binalar yaparak Gazipaşa’ya çok kısa sürede çok sayıda öğrenci kazandırmak bizim elimizde. Gazipaşa Belediyesi olarak okullaşmadan camiye kadar çok ciddi adımlar atmıştık ve önümüzdeki zamanda bunu çok daha farklı bir boyuta taşımak istiyorum. 


BALIKÇI BARINAĞINI KAZANDIRMAK İSTİYORUM
Yat Limanındaki köprüyü yıkıp Balıkçı Barınağı haline getirmek istiyorum. Balıkçılar çok ciddi sorunlar yaşıyor. Burada Gazipaşa halkının kendisini iyi hissedeceği bir alan yaratmak istiyorum. Önümüzdeki süreçte sahip olduğum potansiyelle ve kendime kazandırdığım birikimleri Gazipaşa halkıyla buluşturmak istiyorum.” 
 

10 YILDA YAPTIKLARIMIZIN ÇOK DAHA İYİLERİNİ YAPACAĞIM
Gazipaşa’nın sorunlarını bildiğini ve tecrübeli olduğunu kaydeden Özgenç, açıklamasının sonunda ise “10 yılda yaptıklarımızın çok daha iyilerini farklı bir persfpektif ve farklı açıdan ilçe halkına sunacağıma inanıyorum” diyerek toplantıya katılanlara teşekkür etti. >Vildan RENDE


Anahtar Kelimeler: "GAZİPAŞA İLGİLİ HAYALLERİM