“GAZİPAŞA İÇİN HAYALLERİM VAR”

.

SİYASET 11.01.2024 09:06:00 0
“GAZİPAŞA İÇİN HAYALLERİM VAR”

Gazipaşa’yı yönetecek belediye başkanının vizyon sahibi olması gerektiğine dikkat çeken CHP Gazipaşa Belediye Başkanı Aday Adayı Özgenç, “Başkanlıkta, radikal dönüşümleri yapmak gerekir. Ben bu ilçeye daha çok şey verebileceğimi düşünüyorum. Benim daha çok hayallerim var” dedi. 
 

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Gazipaşa Belediye Başkanı Aday Adayı Cemburak Özgenç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Gazipaşa’da basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Özgenç, aday adaylığı süreci hakkında bilgi verdi. Yeniden Gazipaşa’ya belediye başkanı seçilmesi durumunda hayata geçireceği çalışmalar hakkında samimi açıklamalarda bulunan Özgenç, “Ben bu ilçeye daha çok şey verebileceğimi düşünüyorum. Benim daha çok hayallerim var” dedi. 
 

ANKET YAPILDI
CHP’de aday belirleme sürecinin nasıl ilerlediğine dair bilgi veren Cemburak Özgenç; “Genel Başkanımız şöyle bir açıklama yapmıştı; mevcut belediye başkanlarımızı memnuniyet anketiyle değerlendireceğiz ve karnelerine bakacağız. Bu da cumartesi günü Gazipaşa’da yapıldı. Aynı dönemde Cumhur İttifakı da bir anket başlattı. Şimdi o anketler kesildi ve devam edecek mi bilmiyoruz. Parti meclisinde bunlar değerlendirilecek. Memnuiyet anketinden olumlu yönde bir sonuç çıkmaz ise önseçim yapılması gündemde. Buraya gelen Ali Abbas Bey’in raporu önemli. Ona göre belki diğer adayları ankete sokacaklarını ifade ettiler. Yani Mehmet Ali Bey dışında olan bizleri. Sonra o duruma göre herhalde bir eleme daha yapıp 3 kişi, 5 kişi belki önseçime alacaklar gibi hissediyorum” dedi. 
 

“ALINACAK KARARA SAYGI DUYACAĞIM”
Gazipaşa’da önseçim olma ihtimali olduğuna vurgu yapan Özgenç, “Çünkü ifadeler öyle gösteriyor. Yani önseçim olma ihtimali var. Önseçime isteyen herkes katılamayacak. Bu kadar çok kişiyi önseçime katamayız diye ifade edildi. Biz Ankara’ya 8 kişi gitmiştik, orada da ifade ettiler bize. Belki bu daha sağlıklı olabilir. Bugünlerde bir karar alınabilir diye tahmin ediyorum. Belki atamada da olabilir. Ankette Mehmet Ali Bey’den insanlar memnunsa, Mehmet Ali Bey’le yola devam edeceğiz denilebilir. Buna da hazırlıklı olmak durumundayız. Atama olursa da önseçim olursa da alınacak karara saygı duyacağım” dedi. 
 

“DELEGE SİSTEMİNİN DE PARTİDEN KALDIRILMASINI İSTİYORUZ”
Her partinin kendi üyesine değer vermesi gerektiğine dikkat çeken Özgenç, Gazipaşa’da önseçim istenildiğine vurgu yaptı. Delege sistemi hakkında da konuşan Özgenç, “1999’da Bekir Akyol aday olduğunda avukat Yavuz Bey, Turan Gülcan ve Bekir Akyol aday olmuştu. Delegelerle önseçim yapıldı ve Bekir Bey 1999’da önseçimle gelmişti. 2009’da atama oldu, 2014’te de atama oldu. 2014’te de önseçim beklentisi vardı ve bize çok büyük zarar verdi. 2019’da da kayıtlı üyelerle önseçim yapıldı. Biz zaten delege sisteminin de partiden kaldırılmasını istiyoruz. Biz Pazarcı’da 20 üyeyiz. Partilerin üyelerinin bir değeri yok. Biz CHP’de önseçim umudu taşıyoruz. Aslında her siyasi partinin üyelerine değer vermesi gerekiyor ancak görüyoruz ki böyle bir değer yok. Siyasi partiler yasasının acilen değişmesi lazım” ifadelerini kullandı. 
 

“İLÇEYE DAHA ÇOK ŞEY VEREBİLECEĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM”
Siyasi anlamda kendisini olgunluk döneminde gördüğünü dile getiren Özgenç, “Doğaya bakış farklılığı, ilçe sorunlarına hâkimiyet gibi birçok şeyi kendimde gözlemleyebiliyorum. Başkanlığımın üzerinden 10 yıl geçti ve bu arada bir olgunlaşma süreci gelişti. Geçen dönem aday olmadım, dinlenmek istedim. Mehmet Ali Bey ile bir sorunum yok ve kendisini desteklerim. Fakat mesele şu; ben bu ilçeye daha çok şey verebileceğimi düşünüyorum. Benim daha çok hayallerim var. 2005’e Üniversitenin açılışında konuşma yağmışız ve diyorum ki; “Alanya Akdeniz’den ayrılacak ve bağımsız üniversite olacak.” Ve Alanya Antalya’dan ayrıldı. Bağımsız ikinci üniversitesi oldu. Üniversite öğrencisi sosyal ve kültürel zenginliktir. İlçemde öğrenci sayısını maksimum sayıya çıkarmaya çalışırım gelişmek açısından. Ama ben burada öğrencilere karşı duyulan bir heyecan göremiyorum” dedi. 
 

“RADİKAL DÖNÜŞÜMLERİ YAPMAK GEREKİR”
Gazipaşa’ya katkı sağlayacak vizyonun kendisinde olduğunu ifade eden CHP Gazipaşa Belediye Başkanı Aday Adayı Cemburak Özgenç, Gazipaşa’da yapacağı çalışmalardan bahsederek, “Cuma pazarını olduğu yerden taşısaydık, insanlar İtfaiye Kavşağından girecek alışverişini yapıp çıkıp şehre gidecek. Ben de bunu yapmaya talibim.  İlçemiz için estetik projeler yapabiliriz ve yaptırabilirim. O bakış açım ve vizyonum var. Mevcut cuma pazarı boşaldığı zaman orayı balıkçılarla beraber öyle bir düzenlenmeli ki balıkçılar çarşısı heyecanı yaratılmalı. Bu tür radikal dönüşümleri yapmak gerekir” değerlendirmesinde bulundu. 
 

“HAVALİMANIMIZ VAR VE KALDIRIMI YOK”
İlçenin eksikleri hakkında da konuşan Özgenç, “Uluslararası bir havalimanımız var ve kaldırımı dahi yok. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanken geldi… Karşıladık ve açılış da yapıldı. Havalimanı açılsın diye çok çaba sarf ettik. Herkesin emeği oldu açıldı ancak sorumluluklar yerine getirilmedi. Havalimanına giden yolda kaldırım da yok, yol da yok. Bunu yerel yönetim çözmek zorunda. Bunu TAV yetkilileri veya Ulaştırma Bakanı gelip bu sorunu çözecek hali yok. Bu sorunu Gazipaşa’nın yerel yönetimi çözmesi gerekli” dedi. 
 

“GAZİPAŞA’YA ACİLEN ARKEOLOJİ MÜZESİ AÇILMALI”
Gazipaşa’ya bir arkeoloji müzesi kazandırma hayali olduğunu dile getiren Özgenç, “İlçeye arkeoloji müzesi ve Osmanlı-Selçuklu müzesi açılmalı acilen. Selinus Kalesi’nin kazılıp dünya turizmine kazandırıldığı takdirde her şeyi vereceğim demeye hazır olmalı insan. Ayrılan alan için başkanlık döneminde iki kez Arkeoloji müzesi için talepte bulunduk reddedildi. Bu dönem başkan olursam bunu gerçekleştirmek istiyorum” dedi. 
 

“GAZİPAŞA’NIN YÜKSELME ZAMANI GELDİ”
“Belediye başkanı her türlü konuya hâkim olacak ve çok yönlü olacak” diyerek sözlerini sürdüren Özgenç, “Beyninin bir bölümü arkeoloji müzesiyle meşgulken bir bölümü şehir merkezini nasıl geliştiririm sorusuyla meşgul olacak, bir bölümü limanın arkasından oradaki köprüyü yıkıp Selinus Otel’in arkasına kadar dereyi içine alacak gelişimler yapmakla meşgul olmalı. Artık hayallerimizi üst seviyeye çıkarmanın zamanı geldi. Gazipaşa’nın yükselme zamanı geldi” diye konuştu. 
 

“MERDİVENİN ALTINDA DURUŞMA YAPILIYORDU”
Gazipaşa Adliyesi’nin yapılmasında büyük emek harcadığını hatırlatan CHP Gazipaşa Belediye Başkanı Aday Adayı Cemburak Özgenç, “Bir savcı gelmişti… Hükümet Konağı’nda bir çay ocağı vardı. Orayı boşalttılar ve savcıya orada oda yaptılar bizim dönemde. Ben AK Parti İlçe Başkanı Fazıl Yüksel’i aradım, kaymakamı aradım bu sorun için, Ankara’ya gidelim ve bu sorunu çözelim dedim. Resmen merdivenin altında duruşma yapılıyordu, kadınlar merdivenlerde bekliyordu. Fazıl Yüksel, ben ve Kaymakam bey gittik Ankara’ya… Siyaseti bir kenarı bıraktık. Daire başkanından rica ettik. Ben de araziyi meclis kararıyla tahsis ettim ve bugünkü Adalet Sarayı yapıldı” dedi. 
 

“GELECEK BAŞKANIN VİZYONLU OLMASI LAZIM” 
“Burada oturup ay sonu maaş almak mı tercihimiz, yoksa burada üretmek kaygı duymak mı tercihimiz?” diyen Özgenç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediye başkanlık profilimiz kim olursa olsun; arkeoloji müzesi, tapu kadastro binası, üniversite, cuma pazarı ve bütün işleri profesyonel bir ekiple, profesyonel işlerle hazırlanıp sunulması lazım. Ancak böyle kalkınabiliriz. Potansiyelimizin olduğunu ancak bunu kullanamadığımızı düşünüyorum ben. Bu yüzden de CHP’de yapılacak önseçim sürecine güvenerek aday adayı oldum. Atama yapılsa ben zaten atanmam, atanmayı da istemem ve atansam da kabul etmem. Gelecek başkanın da hangi partiden olursa olsun vizyonunun sıradan olmaması lazım.” >Aysel YILDIZ


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27