GAZİPAŞA HALKI KAZANSIN

Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez,

GÜNDEM 23.03.2023 12:37:00 0
GAZİPAŞA HALKI KAZANSIN

Ramazan ayı başlangıcında vatandaşları merdiven altı ürünler konusunda uyarırken, ‘Ramazan alışverişini mahalle esnafından ve güvenilir yerlerden yapın’ önerisinde bulundu.

ON bir ayın sultanı Ramazan’ın başlangıcına yönelik açıklamalar yapan Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, Gazipaşa esnafının Ramazan ayı için tüm hazırlıklarını tamamladığını aktararak, merdiven altı ürünlerden uzak durulması gerektiği hatırlattı.

Başkan Sönmez, “Mübarek Ramazan ayına bir kez daha ulaşmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Ramazanın gelmesiyle birlikte ilçemizde sokak ve çarşılarımızı büyük bir heyecan sardı. Vatandaşlarımız iftar sofralarını en güzel şekilde hazırlamak için alışveriş ihtiyaçlarını karşılamaya başladı. Manav, kasap, pastane, lokanta, fırın, bakkal gibi gıda alanında faaliyet gösteren esnafımız başta olmak üzere tüm esnaflarımız hazırlıklarını tamamladı. Her bütçeye uygun ürünler raflarda yerini aldı. İnşallah, Ramazan-ı Şerif’in bereketi esnaflarımızın dükkanlarını da canlandıracak. Ancak bu süreçte bereket ve paylaşım ayı olan Mübarek Ramazan ayının ruhuna uygun hareket etmeye özen göstermeliyiz. Ucuz diye satılan denetimsiz, merdiven altı diye tabir ettiğimiz biçimde üretilen ürünleri satın almanın hem canımıza hem malımıza hem de sağlığımıza çok kötü etkileri olabilir.” dedi.

RAMAZAN ALIŞVERİŞİNİZİ MAHALLE ESNAFINDAN YAPIN

“Alışverişlerimizi yaparken hem israftan kaçınmalıyız hem de alışverişlerimizi en doğru bildiğimiz, güvendiğimiz mahalle esnafımızdan yapmalıyız.” diyen Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı, alışverişlerimizi esnaflarımızdan yaparak mahalle kültürünü yaşatalım. Sayıları hızla artan AVM’lerle birlikte rekabet şansı hayli azalan esnaflarımız için Ramazan ayı büyük önem arz ediyor. Bu zorlu günlerde esnafımızın ayakta kalabilmesi için hepimizin destek vermesi gerekiyor. Gazipaşa halkı olarak, Ramazan alışverişimizi yerli esnafımızdan yapalım. Hem esnafımız kazansın hem de Gazipaşa’mızın parası Gazipaşa’da kalsın. Esnafımızın hayatta kalmasına katkı sunalım. Böylece mübarek Ramazan ayında bir yandan orucumuzu tutarak ibadetimizi gerçekleştirirken, bir yandan da yardımlaşma ve dayanışma ruhuyla birlik, beraberlik, dostluk ve kardeşlik anlayışının hakim olduğu Ramazan ayına yakışır bir şekilde davranış sergilemiş olalım” dedi.

Başkan Hasan Ali Sönmez, son olarak Gazipaşa halkının Ramazan ayını kutladı. Sönmez, “Ramazan ayının ülkemize, milletimize ve İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum. Herkese şimdiden hayırlı Ramazanlar. Birliğimizi ve beraberliğimizi daim olsun inşallah” ifadelerine yer verdi.

 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27