GAZİPAŞA GASTRONOMİ FESTİVALİ BAŞLADI

Gazi̇paşa, 20-30 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Gazipaşa Gastronomi Festivali ile yöresel lezzetlerin ve el sanatlarının buluşma noktası olacak.

YEREL 21.09.2024 00:19:00 0
GAZİPAŞA GASTRONOMİ FESTİVALİ BAŞLADI

Gazipaşa’da, gastronomi, yöresel ürünleri ve farklı kültürleri bir araya getirmeyi amaçlayan Gazipaşa Gastronomi Festivali, ziyaretçilerine kapılarını açtı. 20-30 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Gazipaşa Gastronomi Festivali ile yöresel lezzetlerin ve el sanatlarının buluşma noktası olacak. Festival, Gazipaşa Belediyesi yanındaki Atatürk Parkı’nda gerçekleşiyor ve her gün sabah 10.00’da başlayıp gece 23.00’e kadar devam edecek. Festivalde  Erzurum, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa ve birçok ilimize özel yöresel ürünler, ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Hediyelik eşyalar, tekstil ürünleri ve el sanatları sergilenirken, çeşitli sahne etkinlikleri ve lunapark eğlencesi de festival boyunca ziyaretçilerini bekleyecek. Festival boyunca sürpriz sanatçılar performanslarını sergileyecek. 

 

BAŞKAN YILMAZ VATANDAŞLARA KEŞKEK İKRAM ETTİ 

Dün saat 14.30’da gerçekleşen festivalin açılışına, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Remzi Yetkin, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri,  STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Gazipaşa’da gastronomi ve kültürün buluştuğu bu etkinlikte, ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunmayı hedefleyen Gazipaşa Gastronomi Festivali’nin ilk gününde vatandaşlara ücretsiz keşkek ikramı yapıldı. Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, keşkek kazanının başına geçerek vatandaşlara keşkek ikram etti.  

 

FESTİVAL, DOLU DOLU GEÇECEK 

Festivalin 2’nci ve 3’ncü günü yani bugün ve yarın dünyaca ünlü hayvansız  “Atlantis Sirki” gösteri yapacak. Çocuklar ve ailelere eğlence dolu bir etkinlik sunulması hedeflenen “Atlantis Sirki” gösterilerini ücretsiz şekilde gerçekleştirecek. 20-30 Eylül tarihleri arasında 10 gün boyunca sürecek festival, dolu dolu geçecek. >Selçuk ÖZTÜRK