Tarih: 19.07.2022 01:42

GAZİPAŞA FEN LİSESİ YKS’YE DAMGA VURDU

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa Fen Lisesi, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (2022-YKS) önemli başarılara imza attı. Gazipaşa Fen Lisesi’nde verilen kaliteli eğitimlerin karşılığını alan 40 öğrenci, Türkiye sıralamasında ilk 50 bin içinde yer alarak Gazipaşa’ya, okullarına ve velilerine büyük bir gurur yaşattı.

 

İLK 20 BİNDE 18 ÖĞRENCİ VAR

 

Gazipaşa Fen Lisesi’nden bu yıl mezun olan öğrencilerin arasında bulunan 18 öğrenci açıklanan YKS sonucuna göre Türkiye sıralamasında ilk 20 binde yer aldı. Okul öğrencilerinden Ersin Kaya 2022 YKS Sayısal puan sıralamasında Türkiye 1341’ncisi oldu. Yine 2022 YKS Sayısal puan sıralamasında Şahin Gür 1518’nci, Melih Sönmez ve Bilal Akay 2500’üncü, Ali Eren Çalış 2700’üncü, Eren Ayhan 4770’üncü, İsa Şimşek 5700’üncü, Elif Arzum Fidan 8000’inci, Nida Cif 9000’inci, Kardelen Karakaya ise 12 bininci oldu.

 

İLK 50 BİNDE 40 ÖRENCİ VAR

 

2022 YKS’de sayısal ve sözel bölümde toplamda 40 öğrenci, Türkiye sıralamasında ilk 50 bin içinde yer aldı. Açıklanan sonuçlara göre eğitimdeki kalitesini bir kez daha kanıtlayan Gazipaşa Fen Lisesi, ilçenin gururu oldu.

BAŞARI ÇITAMIZI HER SENE YUKARILARA ÇIKARIYORUZ

 

Açıklanan sonuçların kendileri için mutluluk verici olduğunu dile getiren Gazipaşa Fen Lisesi Müdürü Ahmet Güngör, öğrencileriyle gurur duyduğunu belirtti. Okulda verilen eğitimin önemine vurgu yapan Müdür Güngör, “Gazipaşa Fen Lisesi’nde verilen eğitimin kalitesi ve öğrencilerin aldığı başarılı sonuçlar her yıl daha iyi yerlere geliyor. Özellikle sınava hazırlanan öğrencilerimize verdiğimiz eğitimin kalitesi, açıklanan sonuçlara da yansıyor. Ben bu vesileyle 2022 YKS’den iyi sonuçlar alan öğrencilerimizi tebrik eder, öğrencilerimizi sınava hazırlayan öğretmenlerimize, velilerimize ve bu süreçte sınava en iyi şekilde hazırlanan değerli öğrencilerimize teşekkür ederim” dedi.

 

GAZİPAŞALI BAŞARILI ÖĞRENCİLERİ GAZİPAŞA FEN LİSESİ’NE DAVET ETTİ

 

LGS tercihi yapacak Gazipaşalı başarılı öğrencileri Gazipaşa Fen Lisesi’ne davet eden Müdür Güngör, “Ben özellikle LGS’den iyi puan almış ve lise tercihi yapacak öğrencilerimizin Gazipaşa Fen Lisesi’ni tercih etmelerini istiyorum. Gazipaşa’mızın başarılı öğrencilerini okulumuzda görmek istiyorum. Okulda verdiğimiz eğitimin kalitesi ortada” şeklinde konuşarak, Gazipaşalı öğrencileri Gazipaşa Fen Lisesi’ne davet etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —