GAZİPAŞA FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİNDEN 8. SINIFLARA “SİBER ZORBALIK” SEMİNERİ

GAZİPAŞA Fen Lisesi öğrencileri, AHENK Projesi kapsamında Cumhuriyet Ortaokulu ve Ahmet Tuncer Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerine yönelik “Siber Zorbalık” konusunda seminer verdi.

EĞİTİM 27.12.2022 13:23:00 0
GAZİPAŞA FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİNDEN  8. SINIFLARA “SİBER ZORBALIK” SEMİNERİ

Gazipaşa’da 2017 yılında eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlayıp, ilçenin en gözde eğitim kurumu haline gelen Gazipaşa Fen Lisesi, eğitimde fark yaratmaya devam ediyor. Okul içinde verilen eğitimlerle öğrencilerini geleceğe hazırlayan Gazipaşa Fen Lisesi, ilçemizde faaliyet gösteren diğer okullardaki öğrencilerin de bilinçlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor. AHENK Projesi kapsamında, okulda görevli Bilgisayar Öğretmeni Musa Ünalan rehberliğinde hazırlanan,“Siber Dünya Sanal, Etkisi Gerçek” projesi dahilinde “Siber Zorbalık” konularında, Cumhuriyet Ortaokulu ve Ahmet Tuncer Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerine seminer verildi. 

Konuyla ilgili okuldan yapılan açıklamada; “Gazipaşa Fen Lisesi; Ahenk Projesi kapsamında, Bilgisayar Öğretmeni Musa Ünalan rehberliğinde hazırlanan “Siber Dünya Sanal, Etkisi Gerçek” projesi; okul öğrencileri tarafından, Cumhuriyet Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerine ve Ahmet Tuncer Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerine sunulmuştur. Yapılan çalışmayla öğrenciler bilinçli internet kullanımı ve internetin zararlı etkilerinden korunma ve siber zorbalık konularında bilinçlendirilmiştir. Etkinlikler diğer ortaokullarla devam edecektir. Ayrıca proje sunumu öncesi Gazipaşa Fen Lisesi öğrencileri tanıtılmıştır. Toplantıya katılan Okul Müdürü Ahmet Güngör öğrencilerle, kitap okumanın, spor yapmanın, resim ve müzikle ilgilenmenin önemi konulu sohbet gerçekleştirmiştir. Okul Rehber Öğretmeni Ali Turgut’unda katıldığı etkinlikte, etkinlik sonu öğrencilerin proje içeriğinin detayları ve Gazipaşa Fen Lisesi ile ilgili merak ettiği soruları cevaplandırmıştır. Proje sunumu sonrası söz alan öğrenciler projenin çok faydalı olduğu ve siber zorbalık ve bilinçli internet kullanımı konusunda bilgilendiklerini ifade etmişlerdir” ifadeleri kullanıldı. 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27