GAZİPAŞA ESNAFI MADENİ PARA SIKINTISI ÇEKİYOR

Madeni para bulmakta zorlanan esnaf, alışverişe gelen müşterilere para üstü vermekte zorluk çekiyor.

GÜNDEM 4.08.2022 02:39:00 0
GAZİPAŞA ESNAFI MADENİ PARA SIKINTISI ÇEKİYOR

Gazipaşa’da, bozuk para sıkıntısı baş gösterdi. İlçede esnaflık yapan birçok kişi alışverişe gelen müşterilerine bozuk madeni para vermekte zorluk çekiyor. Müşteri sirkülasyonunun fazla olduğu büyük süper marketler, bakkal ve marketler ile fırın, pastane ve büfeler, madeni para sıkıntısının en çok yaşandığı iş yerlerinin başında geliyor. Esnaflar, günün belli saatlerinde müşterilerine para üstü olarak madeni para veremediklerini söyledi.

MÜŞTERİLERİMİZE PARA ÜSTÜ VERMEKTE ZORLANIYORUZ

Ülkemizde, 1 Ocak 2009 tarihinden bun yana tedavülde bulunan 1 Türk Lirası ile 50, 25, 10, 5 ve 1 kuruşların piyasada ciddi oranda azıldığına dikkat çeken Sönmez Market Sahibi Ziya Sönmez, “Son günlerde ciddi anlamda demir para sıkıntısı çekiyoruz. Alışverişe gelen müşterilerimize demir para üstü vermekte zorlanıyoruz. Gün içinde kasamızda demir paraların tamamen bittiği anlar oluyor” dedi.

“PARA ÜSTÜ OLARAK SAKIZ VE ŞEKER VERİYORLAR”

Konuyla ilgili gazetemizi arayan bir zincir market müdürü ise madeni paranın piyasada azaldığına dikkat çekti. Darphanenin madeni para üretmediğini ifade eden zincir market müdürü, yaşanan sıkıntı nedeniyle esnafların 50 kuruşluk 1 liralık para üstü yerine müşterilerine sakız ve şeker vermek zorunda kaldığına vurgu yaptı. Birçok esnaf iş yerlerinde ciddi anlamda bozuk para sıkıntısını çektiklerini, konunun en kısa sürede çözüme kavuşturulması gerektiğini dile getirdiler.