GAZİPAŞA DEVLET HASTANESİNDE HİJYEN GERGİNLİĞİ

.

GÜNDEM 26.07.2024 10:06:00 0
GAZİPAŞA DEVLET HASTANESİNDE HİJYEN GERGİNLİĞİ

GAZİPAŞA Devlet Hastanesi’ndeki hijyen eksikliği vatandaşların tepkisini çekti. Hastanenin göz bölümünde ölçüm esnasında hastanın çenesini ve alnını yasladığı cihazın hastanın uyarmasına rağmen dezenfekte edilmemesi gerginlik yarattı.


Hastanelerde temiz bir çevre ortamı enfeksiyonları önlemede önemli rol oynamaktadır. Hastanelerin en önemli görevlerinden biri hastane ortamından kaynaklanabilecek enfeksiyonları önlemek, hasta ve hasta yakını ile sağlık çalışanları için sağlıklı bir ortam oluşturmak, temizlik kurallarını belirlemek ve uygulamasını sağlamaktır. Ancak Gazipaşa Devlet Hastanesi’nde dün yaşanan olayda araç gereç (ortam) hijyenine uyulmadığı görüldü. Hastanenin göz bölümünde ölçüm esnasında hastanın çenesini ve alnını yasladığı cihazın hastane personeline ikaz edilmesine rağmen dezenfekte edilmemesi gerginlik yarattı.


“TÜM HASTALARI ENFEKTE KABUL EDİP, ONA GÖRE ÖNLEM ALINMALI”
Gazipaşa Manşet Gazetesi aracılığı ile şikayetini dile getiren bir vatandaş  “Hastane tüm hastaları enfekte kabul edip, ona göre önlem almalıdır. Göz ölçümü için odaya çağrıldığımda çenemi ve alnımı yasladığım cihazın kirli olduğu fark ettim. Hastane personeline masanın üzerinde bulunan dezenfektan ile silmesini rica ettim. Ancak “ Bizim görevimiz değil, siz kendiniz temizleyin”  deyip hemen ölçüme aldı. Sonra diğer cihazdan da ölçüm yaptı. O cihazı da temizlemedi. Görevliye benden önce ölçüm yaptığı kişiden sonra dezenfektan yapmadığını belirttim. O da hiçbir hasta için temizleme işlemi yapmadığını dile getirdi. Normalde her hasta ölçüm yapıldıktan sonra çok basit bir şekilde dezenfektan ile silinebilir. Büyük temizlik işi gerektirmeyen bir iş ama hasta sağlığı için, enfeksiyondan korunmak çok önemli. Günde yüzlerce hastanın o cihazları kullandığını varsayarsak ki öyle, ciddi hastalıkları doğurur. Hijyen kuralları sadece bir çalışanın inisiyatifine bırakılmamalı. Benden sonra ölçüm yapılan hastalara da özellikle dikkat ettim. Hasta değişimlerinde onların cihazları da temizlenmedi. Buradan hastane yetkililerine bu konu üzerinde durması için rica ediyorum” ifadelerini kullandı. >Vildan RENDE