GAZİPAŞA ÇİFTÇİLERİNDEN 3 TON SEBZE BAĞIŞI

GAZİPAŞA’DA çeşitli nedenlerle değerlendirilemeyen ve elde kalan sebzeler, israf yerine bağışlanmaya devam ediyor. Bu hafta ise Alanya ve Antalya’ya bağışlanan 3 ton sebzenin nakliyesi gerçekleştirildi.

GÜNDEM 26.04.2024 10:14:00 0
GAZİPAŞA ÇİFTÇİLERİNDEN 3 TON SEBZE BAĞIŞI

Gazipaşa Sebze Hali’nde çeşitli nedenlerle değerlendirilemeyen ve elde kalan sebzeler, israfı önlemek amacıyla üreticiler tarafından bağışlanıyor. Üretim yapan çiftçiler, topladıkları sebzelerin ellerinde kalması nedeniyle israf ederek dere kenarlarına dökmek yerine bağışta bulundular. Toplam 3 ton ürün, Çınar Derneği ve Gazipaşa İlçe Müftülüğü organizasyonunda paketlenip nakliyesi yapılarak Alanya Müftülüğü ile Antalya İl Müftülüğü’ne bağlı tüm yatılı Kur’an kurslarındaki öğrencilere ikram edilmek üzere Alanya’ya ve Antalya’ya sevk edildi.

BAĞIŞLAR DEVAM EDİYOR

Çınar Derneği’nden yapılan açıklamada; “Çeşitli nedenlerle Gazipaşa Sebze Hali'nde değerlendirilemeyen sebzeleri israf olmasını engellemek amacıyla Kur'an kurslarındaki öğrencilerimize ikram yapmak üzere, bağış olarak kabul ederek teslim almaya devam ediyoruz. Gazipaşa İlçe Müftülüğü işbirliğinde; çiftçilerimiz tarafından bağışlanan sebzelerin, paketlenmesini ve nakliyesini yaparak Alanya Müftülüğü ile Antalya İl Müftülüğü ‘ne bağlı tüm yatılı Kur'an kurslarındaki öğrencilerimize Alanya ve Antalya'ya sevk ettik. 3 ton miktarındaki sebzeyi çöpe dökmeyerek kurumumuza bağış yapan çiftçilerimiz ile sebzelerin paketlenmesinde ve nakliyesinde katkısı olan gönüllülerimize, din görevlisi hocalarımıza teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.>Aysel YILDIZ