GAZİPAŞA ÇALKALANIYOR!

Gazipaşa’da, Milli Emlak’ta yaşanan rüşvet skandalı ilçe gündemine bomba gibi düştü. Gazipaşa’da vatandaşların ana gündemi olan bu olayın, kimlere ve nereye uzanacağı merak konusu oldu.

GÜNDEM 21.05.2024 09:20:00 0
GAZİPAŞA ÇALKALANIYOR!

GAZİPAŞA’DA, hazine arazilerinin kiralanması ve satışında usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle gözaltına alınan Milli Emlak eski Şefi A.Ö. ile aracılıkla suçlanan A.U.’nun çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanması, ilçe gündeminde geniş yankı uyandırdı. Gazipaşa’da vatandaşların ana gündemi olan bu olay, cadde ve sokaklar ile iş yerlerinde ve sohbet ortamlarında en çok konuşulan konu oldu. 


“İŞİN İÇİNDE BAŞKA KİMLER VAR?”
Gazipaşa Milli Emlak Şefi görevindeyken yaptıkları ve yapmadıklarıyla tartışılan bir isim haline gelen A. Ö.’nün hazine arazilerinin kiralanması ve satılmasında kim ya da kimlere kolaylık sağladığı da merak ediliyor. Gazipaşa’da yaşayan ve olaydan haberdar olan her birey, “İşin içinde başka kimler var?”, “Bilirkişiler ve muhtarlar bu olayın neresinde?” soruları merak edilenler arasında.


“OLAY NEREYE-KİMLERE KADAR GİDER?”
Gazipaşa’da infial yaratan rüşvet olayında merak edilen sadece bunlar da değil. Gazipaşa kamuoyu, “Gazipaşa Milli Emlak Şefliğinde yaşanan usulsüz satış ve kiralamalar, Gazipaşalı siyasilere bulaşır mı? Rüşvet olayı; Ankara’ya, Meclis’e kadar sıçrar mı?”, “A. Ö.’ye aracılık yapan başka kişi ya da kişiler var mı?”, “Bu olayda maşaları kim ya da kimler tutuyor?” soruları da cevabını arıyor. 


TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ!
Öte yandan, Milli Emlak’ta yaşanan olayın, devletin diğer kurumlarına da sıçrayıp sıçramayacağı da merak konusu oldu. Orman örtüsüyle kaplı hazine arazileriyle ilgili Milli Emlak ile Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü arasında resmi yazışmaların yapıldığı biliniyor. Milli Emlak, Orman’ın olumsuz yazısına rağmen kaç arazide işlem yapılmasına kolaylık sağladı? Tüm gelişmelerin takipçisi olacağız... >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: GAZİPAŞA ÇALKALANIYOR!