GAZİPAŞA ARYA’YA SAHİP ÇIKACAK

Gazipaşa halkı, SMA Tip 1 hastalığı teşhisi konan 7 buçuk aylık Arya bebeğe sahip çıkacak.

GÜNDEM 24.09.2022 16:03:00 0
GAZİPAŞA ARYA’YA SAHİP ÇIKACAK

Hatay’da yaşayan ve aslen Gazipaşa’nın Karatepe Mahallesi’nden olan Nurcan ve Ali Hamza Öztürk’ün bebekleri Arya, SMA Tip 1 hastalığı ile mücadele ediyor. 7 buçuk aylık Arya bebeğe geçtiğimiz aylarda SMA Tip 1 hastalığı teşhisi kondu. Arya bebeğin hayata tutunması için başlatılan kampanya devam ederken, Gazipaşa halkı Arya bebeği hayatta tutmak için seferberlik başlattı.

CILIZ ÇİFTİ ARYA BEBEĞİN KORUYUCU AİLESİ OLDU

Gazipaşa’da Arya bebeğin sağlığına kavuşması için harekete geçen ilçemizin tanınmış iş insanlarından Sami Cılız ve eşi Melek Cılız, Arya bebeğin koruyucu ailesi oldu. Cılız çiftinin girişimi ile geçtiğimiz günlerde Arya bebeğin Isntagram hesabı üzerinden canlı yayın yapıldı. Canlı yayını; Av. Alper Küçükdoğan, Av. Ümmü Oğuz ve Arya bebeğin gönüllü ablası Gökçe Boz yönetti.

CILIZ ÇİFTİ EN YÜKSEK BAĞIŞI YAPTI

Arya bebek için yapılan canlı yayında 100 bin TL bağış yapan Melek Cılız ve Sami Cılız çifti canlı yayının en yüksek bağışına imza attılar. Arya bebeği kampanya sürecinde yalnız bırakmayacaklarını belirten Cılız çifti, Arya’ya ellerinden gelen desteği vereceklerini belirttiler. Yanık Hazır Beton ve Kum Çakıl Ocağı sahibi Aşur Ramazan Yıldırım ve Kalbıroğlu Bayram Tekin de 50’şer bin lira bağış yaparak Arya bebeğe sahip çıktılar. 3 saat süren canlı yayına katılarak destek veren Gazipaşalılar, Arya bebeğin kampanyasına yaklaşık 1 milyon TL destekte bulundu.

GAZİPAŞA’DAN DESTEK İSTEDİ

“Arya Bebek SMA Tip 1 ölümcül kas hastası. Tedavisi için Dubai’ye gitmesi gerekiyor” diyen Arya bebeğin gönüllü ablası Gökçe Boz, Gazipaşa halkına seslenerek Arya bebek için destek istedi. Her çocuk gibi Arya’nın da yaşama hakkı olduğunu belirten Boz, “Toplanacak yardımlarla Arya’yı hayatta tutalım. Arya’yı Dubai’ye göndermemiz için her bireyin desteğine ihtiyacımız var. Bütün Gazipaşa’yı Arya bebeğin kampanyasına destek olmaya davet ediyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler: GAZİPAŞA SAHİP ÇIKACAK