GAZİPAŞA 4 MEVSİM ÜRETİYOR

Türkiye’nin önemli sebze ve meyve üretim merkezlerinden Gazipaşa’da, yılın dört mevsimi üretim yapılıyor.

YEREL 19.09.2022 12:56:00 0
GAZİPAŞA 4 MEVSİM ÜRETİYOR

Gazipaşa’ya bağlı yaylalarda sebze ve meyve üretimi her geçen yıl artarken, birçok kişi geçimini yaylada yaptığı üretimden sağlıyor.  Deniz seviyesinden binlerce metre yükseklikteki yaylalarda kapalı ve açık olmak üzere yaklaşık 200 dekar alanda üretim gerçekleşiyor. İlçemiz yaylalarında genellikle domates, salatalık, kabak, lahana, marul ve maydanozun yanında nohut, arpa ve buğday gibi ürünler yetiştirilirken, hububat üretiminin büyük bir bölümü yine yaylalardan karşılanıyor.

YAYLALARDA ÜRETİM HER GEÇEN YIL ARTIYOR

Ziraat Odası Başkanı Çelik, ilçenin buğday başta olmak üzere nohut, arpa gibi hububat üretiminin büyük bir bölümünün yaz aylarında yaylada yapılan üretimle karşılandığını dile getirdi. Gazipaşa’nın tarımsal üretimde iklim konusunda avantajlı bir konumda bulunduğunu dile getiren Çelik, “İlçemiz, coğrafi konumu nedeniyle yılın 4 mevsimi üretim yapıldığı bir yer. Topsekisi, Maha,  Berem, Çayıryakası yaylalarında mayıs ayında ekim yapan üreticiler, ektikleri ürüne göre temmuz, ağustos ve eylül aylarında hasat yapıyor. Gazipaşa’nın buğdayının en fazla kalktığı yer Çayıryakası Yaylası. Yine yaylada en çok üretimi yapılan ürünlerin başında nohut geliyor. Hemen hemen her yaylada ekimi yapılan nohutlar, eylül ayında hasat ediliyor. Yaylalarda üretim her geçen yıl artıyor” dedi.

ÇİFTÇİLERE HAK ETTİĞİ DESTEK VERİLMELİ

“Üretimi ve üretmeyi seven tüm çiftçilere hak ettiği destek verilmeli” diyen Çelik, “Ne yazık ki üretimde girdi maliyetlileri çok attı. Ekmeğini, geçimini topraktan kazanan ve ülkesini kalkındırmak için üretime devam eden bütün çiftçilere hak ettiği desteği verilmesini istiyoruz” dedi.


Anahtar Kelimeler: GAZİPAŞA MEVSİM ÜRETİYOR