Tarih: 05.03.2024 09:52

GAZİ'NİN İÇME SUYU HATLARI DEĞİŞTİRİLDİ

Facebook Twitter Linked-in

GAZİ Mahallesi Muhtarı Refik Kaya, mahallesine kesintisiz ve sağlıklı içme suyu temini için şebeke hatlarının değiştirildiğini ifade ederek, yağmur suyu tahliyesi içinde şarampollerin su giderlerine yeni büzler yerleştirdiğini kaydetti.


Gazi Mahallesi’nde önemli çalışmalara imza atan ve yeni dönemde tekrar aday olan Muhtar Refik Kaya, mahallesine soluk aldıracak projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Mahallesinin içme suyu ve altyapı ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çalışmalarını sürdüren Muhtar Kaya, kesintisiz ve sağlıklı içme suyu temini için şebeke hatlarının değiştirildiğini dile getirdi.


“ESKİYEN BORULARIN EBATLARI GENİŞLETİLDİ”
Mahallesi’ne yıllar önce döşenen içme suyu şebeke hatlarının eskidiğini ve yetersiz geldiğini aktaran Kaya, yenilenen içme suyu şebeke hattı sayesinde vatandaşların pas ve çamur olmadan daha sağlıklı bir içme suya kavuştuklarını ifade etti. Bölgede içme suyu hattı için boruların döşendiği belirten Kaya, “Önceki eskiyen boruların ebatları genişletilerek yenilendi. 50’lik olan boruları 63’e yükselttik, 63’lük boruları ise 90’a yükselttik. Artık mahallenin büyük çoğunluğunda 90’lık borular mevcut. Su vatandaşın hizmetine sunuldu, kesintisiz ve sağlıklı içme suyu için çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.


YAĞMUR SUYU TAHLİYESİ İÇİN BÜZLER YERLEŞTİRİLDİ
31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde yeniden muhtar adayı olan Gazi Mahallesi Muhtarı Refik Kaya, ayrıca ilçede yoğun yağış sonrası taşkınları önlemek için de yağmur suyu çalışması başlattığını belirtti. Mahallesine yağmur suyu tahliyesi için şarampollerin su giderlerine yeni büzler yerleştirdiğini ifade eden Kaya, “Su taşkınlarını önlemek ve yağmur suyu tahliyesini de kolaylaştırmak adına çalışmamızı tamamladık. Mahallemizin içme suyu sorunu ile yağmur sonrası taşkın sorunlarını çözüme kavuşturduk. İnşallah yeni dönemde de mahallemin sorunlarını hep birlikte çözeceğiz.” dedi. >Vildan RENDE

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —