GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

GAZİPAŞA’DA 19 Eylül Gaziler Günü, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen resmi törenle kutlandı.

GÜNDEM 20.09.2023 16:21:00 0
GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

Gazipaşa’da, vatan savunmasında gazilik unvanı alan gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü, törenle kutlandı. Gaziler Günü nedeni ile Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Törene;  Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, kahraman gazilerimiz ve aileleri, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İlçe Müftüsü Fahri Başar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, İYİ Parti İlçe Başkanı Yunus Görgülü, AK Parti İlçe Başkanı Ramis Yiğit, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ali Rıza Büyükakça, ilçe kamu-kurum amirleri ile öğrencileri katıldı.

Gazipaşa Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve gaziler çelenginin Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla devam etti. Düzenlenen törende; Kıbrıs Gazisi Zeki Sezer günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Törenin akabinde, Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun ve protokol üyeleri, gazilerimize karanfil takdim etti. Tören, Atatürk Anıtı önünde çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi. 

 

“ŞEHİTLİK VE GAZİLİK UNVANI, HİÇBİR MADDİ DEĞER VE DÜNYEVİ PAYEYLE ÖLÇÜLEMEYECEK DERECEDE BÜYÜKTÜR”

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Gazi Zeki Sezer; “Sakarya Meydan Muharebesinde yol gösteren Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından 19 Eylül 1921 günü Mareşal Gazi unvanı verilmiştir. Verilen Mareşal Gazi unvanı ile bugün Gaziler Günü olarak adlandırılmıştır. Gaziler Günü, Türkiye’nin milli birliğini, bağımsızlığını ve güvenliğini koruma çabalarına katkıda bulunan tüm gazilere ithaf edilmiş anlamlı bir gündür. Bugün, gazilerin fedakarlıklarını hatırlamak ve onların hizmetlerini takdir etmek için bir vesiledir. Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk Milletinin asil ve büyük milleti, bugünün uğruna kendisini cephede savunmuştur. Düşmanlara karşı üç kıtada kılıç sallamış ve zaferle alınmıştır. Türk askeri; Anadolu’da, Kore’de, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC )’de canını hiçe sayarak vatan için, bayrak için, tarih boyunca birçok savaşa girerek yüzünün akıyla çıkmıştır. Türk milletinin her ferdi geçmişte kazanılmış tecrübelerle ve sonuç olarak bu günlere ulaşmıştır. Kahraman askerimizin taşıdığı “gaza” ruhu olduğu müddetçe, bütünlüğümüze ve milli birliğimize kastedenlerin kirli emelleri asla gerçekleşmeyecektir. Şehitlik ve gazilik unvanı, hiçbir maddi değer ve dünyevi payeyle ölçülemeyecek derecede büyüktür. Gazilerimizin temsil ettikleri değerlerin bilinciyle onurlu, ağırbaşlı duruşlarıyla, vatan sevgileri ve kahramanlıklarıyla yeni nesillere rehberlik edeceklerine inancımız tamdır. Şehit ve gazilerimizi minnetle anıyoruz” dedi. >Aysel YILDIZ


Anahtar Kelimeler: GAZİLER TÖRENLE KUTLANDI