GAZEMDER’DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Gazipaşa Emlakçılar Derneği (GAZEMDER) Yönetim Kurulu, Gazipaşa’da emlak sektöründe yaşandığı öne sürülen yolsuzluk iddiaları hakkında yazılı bir basın açıklaması yaptı.

23.08.2022 14:42:00 0
GAZEMDER’DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

GAZEMDER Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada; “Son günlerde bazı basın kanalları ve sosyal medya alanlarında meslek grubumuz, meslektaşlarımız ve derneğimiz hakkında çeşitli ithamlarla bulunulduğunu bu konular hakkında bilgilendirme yapılması konusunda bazı serzenişlerle karşı karşıya kaldığımızı belirtmek istiyoruz. Öncelikle belirtmek isteriz ki Gazipaşa Emlakçılar Derneği ilçemizde emlak sektörünün gelişmesi ve sektör sorunlarının çözümüne yön vermek için kurulmuş bir dernektir. Önceliğimiz yasa, yönetmelik ve kanunların bize vermiş olduğu yetkiler dahilinde meslektaşlarımız ve müşterilerimizin haklarının korunması, iş yapımızın düzenlenmesi ve emlakçıların belgelendirilmesi ile ilgili konularda öncülük etmektir.

“MESLEK ETİK KURALLARINI BENİMSİYORUZ”

Bizler dernek olarak üyemiz olan ve olmayan tüm meslektaşlarımızın meslek etik kurallarına uyması ve meslek işlemlerinin yerine getirilmesi ilkelerini benimseyerek dernekleşme sürecini tamamlamış bulunmaktayız. Yeni katılımlarla Gazipaşa emlak sektöründeki tüm emlak ofislerini kapsayan bir yapının oluşması için çabamız sürmektedir. Böylece sektörün kendi disiplini sağlayacak bir alt yapının temellerini atarak sektör sorunlarına çözüm üretecek konularda meslektaşlarımıza öncülük etmeye devam etmekteyiz. Bu süreç içerisinde Gazipaşa da bu mesleğe gönül vermiş birçok meslektaşımızın desteğini almayı da başarmış bulunmaktayız.

“EMLAKÇILIK MESLEĞİNİN ZOR BİR İŞ OLDUĞUNU İYİ BİLİYORUZ”

Bizler; emlakçılık mesleğinin zor bir iş olduğunu ve zor bir süreçten geçtiğimizi iyi biliyoruz. Maalesef rantı büyük olan bu sektörün herkes tarafından yapılmak istenmesi, mesleğin deformasyonuna yol açmaya devam etmektedir. Sizlerin de takdir edeceği maalesef her meslekte olduğu gibi emlak meslek grubu içerisinde de çürük elmaların olabileceği veya emlakçı sıfatını kullanılarak illegal işler yapılabileceği tüm şartlarıyla değerlendirilmektedir. Ancak bu tür yapılmış işlerin tüm meslek grubumuza addedilmesini kabul etmiyor ve doğru bulmuyoruz. İşini doğru yapan meslektaşlarımızın karalanmasını ve çeşitli ithamlar altında kalmalarını istemiyoruz. Bu hususta özellikle şunu belirtmek isteriz ki Türk ceza kanununa göre suçu ispat edilene kadar herkes suçsuzdur. Suçun tespitinin görev alanı da gazete köşeleri ve sosyal medya yorumları değildir. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti olup yasalar ile yönetilmektedir. Eğer bir konuda suç unsuru varsa ise buna karar verecek olanlar devletin savcı ve hakimleridir.

“GEREĞİNİN YAPILACAĞINI KAMUOYUNA BELİRTMEK İSTİYORUZ”

Resmi araştırması devam eden konularda duyum ve iddialarla hareket etmek sonuçları itibariyle muhatabını ilgilendirir. Bu tür bir olayların sonucu yasal süreç gerçekleşir veya sonuçlanırsa yetkili mercilerce zaten kamuoyu tarafından paylaşılacağını gerçeğini de tüm kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bizlerde bu tür konuların dernek yönetimimizce kamuoyu gibi yakından takip edildiğinin bilinmesini istiyoruz. Bu bağlamda tüm meslektaşlarımızın dernek olarak sonuna kadar arkasında olacağımıza; ancak meslek grubumuza zarar verecek durumlar oluşturanlar hakkında kendi iç dinamiklerimizle hareket ederek bu duruma yol açanlar hakkında gereğinin de yapılacağını kamuoyuna belirtmek istiyoruz.

“TÜM MESLEKTAŞLARIMIZI DİKKATLİ OLAMAYA DAVET EDİYORUZ”

Derneğimiz hakkında ithamlarda bulunan kişi veya kişilerin gazetecilik vasfına sahip olmadan habercilik adı altında medya gücünü kullanıp derneğimizin yıpratılma çabasını da esefle karşılıyor, bunu yapanlar hakkında gerekli yasal yollara başvuracağımızın da bilinmesini istiyoruz. Bizler ilçemizde meslek grubumuzun saygınlığının korunması konusundaki hassasiyetimizi korurken meslek etik kuralları konusunda tüm meslektaşlarımızı bir kez daha dikkatli olamaya da davet ediyoruz.

MALİYE BAKANLIĞI HAREKETE GEÇTİ

Diğer bir önemli konu da sosyal medya üzerinden ilan veren kişilerle ilgili yasal süreçlerin başlaması konusudur. Maalesef tüm uyarılarımıza rağmen sosyal medya üzerinde ilan veren yetkisiz kişiler maliyenin radarına girmiş olup sistem üzerinde kayıt altına alınmaya başlamıştır. Diğer ilerde olduğu gibi birçok kişi kendi ürünü haricinde vergi mükellefi olmadan ilan paylaştığı, bu yol ile kazanç sağladığı ve bu işlemler sonucunda vergi vermeyerek vergi kaybına yol açtığı için Maliye Bakanlığının sistemine düşerek, yüksek miktarda maddi cezalarla karşı karşıya kalmıştır. Yasal olmayan bu işlemleri yapmaya devam edenleri ve yapmayı düşünenleri de bir kez daha aynı hataya düşmemeleri konusunda uyarıyoruz. Ayrıca gayrimenkul alım satım ve kiralama işleri ile uğraşanların faaliyette bulunması için zorunlu Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesinin tüm meslektaşlarımıza zorunlu olduğunu, ilçemizde faaliyet gösteren meslektaşlarımızdan 45 ofisimizin bu belgeyi aldığını; staj süreleri süren ofislerimizle bu süreci takip ettiğimizi de kamuoyuyla paylaşırız” ifadeleri kullanıldı.


  • BIST 100

    9774,49%0,17
  • DOLAR

    34,03% 0,01
  • EURO

    37,96% 0,20
  • GRAM ALTIN

    2802,50% 0,02
  • Ç. ALTIN

    4589,57% 0,00