GAZEMDER’DEN NET TAVIR

GAZEMDER Başkanı Savaş Türker, kaçak ve yetkisiz şekilde çalışan emlak ofislerinin denetleneceğini belirterek, sosyal medyadan taşınmaz ilanı paylaşan yetkisiz kişilere gözdağı verdi.

GÜNDEM 10.08.2022 12:58:00 0
GAZEMDER’DEN NET TAVIR

Gazipaşa Emlakçılar Derneği (GAZEMDER) Başkanı Savaş Türker, Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi almayan emlakçılara uyarıda bulunarak, kaçak ve yetkisiz şekilde çalışan emlak ofislerinin denetleneceğini açıkladı.  Emlak piyasasına verilen zararlara karşı mücadele başlattıklarını dile getiren Türker, sosyal medya ve ilan platformlarında ilan yayınlayan Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi’ne sahip olmayan kişiler hakkında Ticaret Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı tarafından işlem başlatılacağını duyurdu.

“EMLAKÇILARIN YETKİ BELGESİ ALMASI ZORUNLUDUR”

Konuya ilişkin yazılı basın açıklaması yapan GAZEMDER Başkanı Savaş Türker, “Gazipaşa Emlakçılar Derneği Yönetim Kurulu olarak aldığımız karar doğrultusunda aşağıda belirtilen hususlarda kamuoyunu bilgilendirme zorunluluğu doğmuştur. Taşınmaz ticareti yönetmelik hükümleri dahilinde tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de faaliyet gösteren gerçek ve tüzel kişiliklerin sahip olduğu emlak ofislerimizin Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi alması zorunludur” dedi.

“AMACIMIZ TÜM OFİSLERİN AYNI STANDARTLARA ULAŞMASI”

Belgeleri eksik işletmelerin kaçak duruma düşeceğini belirten Türker, “Bu süreçte derneğimizin amaçları doğrultusunda ilçemizde faaliyet gösteren işletmelerin belgelenmesi konusunda çaba ve desteklerimiz de sürmektedir. Belgeleri eksik işletmelerin kaçak duruma düşmemesi konusunda dernek bünyemizde yaptığımız çalışmalar neticesinde ilçemizde maalesef birçok işletmenin bu yükümlülüklerini tamamlamadığı görülmüştür. Kaçak ve yetkisiz kişilerin mesleğimize ve emlak piyasasına verdiği zararla mücadelemiz kapsamında önceliğimiz, Gazipaşa'daki tüm emlak ofislerinin belgelenme konusunda aynı standartlara ulaşmasını sağlamaktır. Derneğimiz bu sebeple öncelik olarak belediyemiz ve bakanlığımız nezdinde işletmelerimizin eksikliklerinin tespiti ve denetlenmesi konusunda gerekli başvuruları yapma kararı almıştır. İşletmelerimizin bu hususta mağduriyet yaşamamaları için gerekli uyarıları dikkate almaları ve eksikliklerini en kısa süreçte tamamlamalarını rica olunur” diye konuştu.

“HERKES SOSYAL MEDYADAN İLAN VEREMEYECEK”

Türker, Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi’ne sahip olmayan kişilerin sosyal medya ve ilan platformlarında ilan yayınlama hakkının bulunmadığını söyledi. Konuyla ilgili Ticaret Bakanlığı ve Maliye’nin işlem başlatacağını sözlerine ekleyen Türker, “Bir önemli hususta da sosyal medya üzerinden yapılan emlak ilan paylaşımlarının düzenlenmesi konusudur. Faaliyetlerimiz dahilinde yaptığımız incelemeler ve derneğimize yapılan şikayetler sonucunda kendi ürünlerini satanlar hariç sosyal medya üzerinde ilan vererek taşınmaz ticareti yapan şahısların tespiti yapılarak Ticaret Bakanlığı ve Maliye üzerinden resmi işlemlerin başlatılması kararını da almış bulunmaktayız” dedi.

YASAL SÜREÇ BAŞLATILACAK

Türker, “Bu süreçte taşınmaz ticareti yetki belgesine sahip olmayan kişilerin sosyal medya ve ilan platformlarında ilan veremeyeceği hükmü dahilinde bu tür ilan veren kişilerin ciddi maddi yaptırımlara maruz kalabileceği hususunun dikkate alınması tarafımızdan ilan olunur. Sosyal ilan sayfalarından bu tür ilanları kaldırmayan ve ısrarla ilan vermeye devam eden kişiler hakkında yasal süreçlerimiz başlatılacaktır. Emlak mesleğinin saygınlığı; meslektaşlarımızın ve özellikle müşterilerimizin hak ve çıkarlarının korunması konusuna yaptığımız faaliyetlerle Gazipaşa emlak piyasasının güvenilir bir yapıya kavuşması konusunda mücadelemiz devam edecektir.  Faaliyetlerimizi gazipasaemlakcilardernegi.com sayfamızdan takip edebilirsiniz” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: GAZEMDER’ TAVIR