GAYRİMENKUL VE İKİNCİ EL TAŞITSATIŞINA YENİ DÜZENLEME

GAYRİMENKUL ve Motorlu Kara Taşıtları’nın ticaretine ilişkin yönetmelik değişti. Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre; gayrimenkul ve ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretinde, açık kimliğin gizlenerek ilan verilmesi yasaklandı.

GÜNDEM 1.09.2023 13:14:00 0
GAYRİMENKUL VE İKİNCİ EL TAŞITSATIŞINA YENİ DÜZENLEME

Gayrimenkul ve ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretinde ismin gizlenerek ilan verilmesi yasaklandı. Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’deyayımlandı. Ticaret Bakanlığı da, konuya ilişkin bir açıklama yaptı. İlan sitelerinde gerçeği yansıtmayan fiyat şişirmelerinin, vatandaşları mağdur ettiği belirtildi. Artan mağduriyetleri ortadan kaldırılması amacıyla, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte ve İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte değişikliğe gidildiği kaydedildi. İlan sitelerinde ikinci el motorlu kara taşıtı veya taşınmaz ilanı vermek isteyenler, sahte hesaplar üzerinden artık ilan veremeyecekler.

 

GAZEMDER BAŞKANI UYARMIŞTI! 

Geçtiğimiz günlerde “Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi” almayan emlakçılara uyarılarda bulunarak, kaçak ve yetkisiz şekilde çalışan emlak ofislerinin denetleneceğini söyleyen Gazipaşa Emlakçılar Derneği (GAZEMDER) Başkanı Savaş Türker, kararın resmi gazetede yayımlanmasının ardından tekrar açıklama yaptı. “Yaptığımız işlerde ne kadar haklı olduğumuz tescillenmiştir diyen Türker, “Artık emlak komisyoncuları ve oto galericileri, sahip oldukları yetki belgeleri ile doğrulama yaparak, satışına yetkili oldukları taşıtı veya taşınmazı ilana koyabilecek” İfadelerini kullandı.

 

100 BİN LİRAYA KADAR İDARİ PARA CEZASI VAR 

Türker, kendine ve birinci ikinci derece hısımlarına ait olmayan, sahibi tarafından yetkilendirilmemiş taşınmaz ya da aracın ilana konulmasının yasak olduğunu belirterek şöyle devam etti: “İlanı veren kişi, bundan böyle sahibi tarafından “yetkilendirildiğini, ilanı yayımlamadan önce doğrulamak zorunda olacak. Mevzuata aykırı davrananlar hakkında ise idari para cezası uygulanacak. Her bir aykırılık için 10 bin Türk lirasından 100 bin Türk lirasına kadar idari para cezası uygulanacak.” >Vildan RENDE


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27