FUAR 14'ÜNCÜ KEZ KAPILARINI AÇTI

FUAR 14

14’ÜNCÜ Gazipaşa Tarım Fuarı, düzenlenen törenle dün kapılarını açtı. 4 Mayıs’a kadar açık olacak fuarda 70 firma tanıtım faaliyeti yürütecek.

Gazipaşa’da bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Gazipaşa Tarım Fuarı kapılarını açtı. 4 Mayıs’a kadar devam edecek fuara farklı sektörlerde hizmet veren 70 firma katıldı. Dün saat 11.00’de düzenlenen fuar açılışına, Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Gazipaşa Tarım, Kültür, Turizm, Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüsnü Doğan, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kayhan, İlçe Jandarma Komutanı jandarma Üsteğmen Mehmet Akif Çolak, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, İlçe Müftüsü Fahri Başar, Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Nihat Mülazımağaoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, siyasi parti ilçe başkanları ve yöneticileriyle, kamu kurum görevlileri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Anamur Halk Oyunları ekibinin gösterisi izlendi.


“TÜM KATILIMCI FİRMALARA TEŞEKKÜR EDERİM”
Gazipaşa Tarım Kültür Turizm Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüsnü Doğan, “1998 yılında ilkini düzenlediğimiz tarım fuarının 14’üncüsü açıyoruz. Gazipaşa’mıza ülkemize hayırlı olsun. Başlangıcından bugüne fuarımıza katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Bu yılki fuarımızın hazırlıkları aylar öncesinden başladı. 14’üncü kez düzenleme fırsatı bulduğumuz fuarımıza, bitki besleme, fidecilik ve fidancılık, tohum, damlama sulama firmaları ile banka ve sigortacılık sektörlerine ait kuruluşlarla birlikte, belediyeler, özel sektör temsilcileri ve 5 traktör firması ile birlikte 70 firma katıldı. Tüm katılımcı firmalara teşekkür ederim” dedi. 


Yapılan konuşmaların ardından 14’üncü Gazipaşa Tarım Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi. Açılın ardından fuara katılan firmaların stantlarını gezen Gazipaşa protokolü ve vatandaşlar, firma yetkililerinden ürünler hakkında bilgi aldı. 


1-4 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek Gazipaşa Tarım Fuarı, Gazipaşa Kaymakamlığı, Gazipaşa Belediyesi, Gazipaşa Tarım, Kültür, Turizm, Eğitim ve Yardım Derneği, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Gazipaşa Ziraat Odası, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM) iş birliğinde düzenleniyor. 
 

İŞTE FUAR PROGRAMI
Fuarın ikinci günü yani bugün kapılar saat 09.00’da açılacak. Saat 14.00’te fuar sahasında BATEM’de görevli Doç. Dr. Filiz Öktürem Asri tarafından Gazipaşalı üreticilere “Muzlarda Gübreleme ve Bakım” konulu seminer verilecek. Fuarın üçüncü günü olan yarın saat 09.00’da kapılar yeniden açılacak. Saat 13.45’te Ziraat Mühendisi Dr. Süleyman Bayram tarafından “Avokado Bakım ve Beslemesi” konusunda üreticilere seminer verilecek. Aynı gün saat 15.30’da ürün yarışması yapılacak. Saat 20.30’da Gazipaşa Cumhuriyet Meydanı’nda Serpil Efe konseri düzenlenecek. Fuarın son günü olan 4 Mayıs’ta saat 09.00’dan itibaren stantlar ziyaret edilebilecek. >Geylani TOPALOĞLU



Anahtar Kelimeler: ' KAPILARINI